NYE DOPINGSAKER: To colombianske ryttere er tatt for doping. Illustrasjonsbilde viser en dopingtester fra UCI. FOTO: Tim De Waele/Getty Images

Flere colombianske ryttere dopingtatt

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 17.10.19 16:49

Del på    

Testet positivt for EPO og Boldenone.

(procycling.no): Colombiansk sykkel rammes av nye dopingsaker. Ifølge det colombianske sykkelforbundet har både Edward Beltran og Alexis Camacho testet positivt.

Velopro.fr skriver at de to rytterne er suspendert i påvente av en B-prøve. Team Medellin-rytteren Beltran testet positivt for den syntetiske blodbooster Erythropoietin, bedre kjent som EPO. Coldeportes Zenu-rytteren Camacho testet positivt for Boldenone, et derivat av testosteron.

29 år gamle Beltran har denne sesongen ikke konkurrert siden mai, da han ble nummer ti sammenlagt i det amerikanske etapperittet Tour of Gila. Siden 2010 har Beltran stort sett syklet for colombianske lag, men sesongen 2015 tilbrakte han med Tinkoff –Saxo på WorldTour-nivå.

Camacho er like gammel som Beltran og har kun syklet for lag på kontinentalnivå. Han har etappeseire fra Vuelta a Colombia på merittlisten og ble nylig nummer to i det panamerikanske mesterskapet avholdt i Mexico.

Flere dopingsaker

De positive prøvene til Beltran og Camacho føyer seg inn i rekken av flere dopingsaker i colombiansk sykkelsport den siste tiden. Juan José Amador fra Manzana Postobón testet også nylig positivt for Boldenone. Det samme gjorde banerytteren Fabian Hernando Puerta.

Både Jarlinson Pantano og Wilmar Andrés Paredes avla positive prøver for EPO i februar. 23-åringen Paredes hadde tidvis imponert med sin offensive sykling for Manzana Postobon, som i april terminerte kontrakten hans.

Pantano slo for alvor igjennom i 2016 med etappeseire i Tour de Suisse og Tour de France. 30-åringen syklet for Trek-Segafredo i 2019, men kunngjorde i april at han legger opp.

Tagget med: , ,

Les også disse