UTEN FØRINGER: Uno-X har valgt å droppe kravet om at x-antall plasser i U23-uttakene skal være forbeholdt deres ryttere etter at Kontrollkomiteen i Norges Cykleforbund ønsket å se nærmere på premisset for sponsoravtalen. Foto: Jan Brychta/Svetcyklistiky.cz

Fjerner omstridt punkt i landslagsavtale

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 15.03.19 07:15

Del på    

– Tror ikke det får stor praktisk betydning.

(procycling.no): Etter at VG torsdag skrev at Kontrollkomiteen i Norges Cykleforbund har stilt spørsmål ved at fire av seks plasser i en avtale gjort mellom forbundet og Uno-X, skal være øremerket sykkellaget Uno-X Norwegian Development Team, meldte partene torsdag kveld at punktet fjernes fra avtalen.

Dermed står Uno-X Sykkel igjen med et sponsorat uten direkte krav om påvirkning av uttaket. Noe som også er i tråd med reglene NIF (Norges Idrettsforbund) har nedfelt i den norske idrettsmodellen.

«NCF har hele tiden vært tydelige på at denne avtalen er svært viktig for utviklingen av de norske U23 rytterne. Uno-X sitt bidrag vil være avgjørende for å gi vår U23 satsing et svært godt økonomisk fundament, som kan utvikle fremtidens eliteryttere», skriver forbundet selv.

Har skapt irritasjon

procycling.no vet at punktet også har skapt irritasjon i konkurrerende kontinentalsatsinger, men har likevel blitt stående fordi alternativet hadde vært et langt dårligere tilbud både for U23- og juniorlandslaget.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

DOMINERER U23-KLASSEN: De siste åra har flere av de største norske U23-talentene valgt å skrive under for Uno-X-laget. Her er de avbildet under samling i Spania. FOTO: Jan Brychta/Uno X Development Team

De siste åra har Uno-X bygd seg opp til å bli ledende innenfor nettopp U23-klassen. Sykkelsjefen i laget, Jens Haugland, tror derfor ikke endringen av avtaleteksten vil få stor praktisk betydning.

– Nå vil det være forbundet selv som gjør uttakene, og det har absolutt vært intensjonen hele veien. Jeg tror ikke det får noen påvirkning for uttakene, sier Haugland til procycling.no.

– Kravet tas ut

Da procycling.no først omtalte avtalen var sportsdirektør Stig Kristiansen tydelig på at uttakene nå ville endre seg sammenliknet med perioden ha han selv satt som sportssjef innenfor sykkelforbundet.

– Det blir feil å si at det er et helt nøytralt uttak. Vi får ikke den type uttak som vi har vært vant til de siste fem-seks åra, uttalte Kristiansen i januar, 2018.

Avtalen kom opprinnelig i stand i etterkant av Bergen 2017 som gjorde den økonomiske hverdagen langt tyngre for forbundet. Uno-X påpekte at de ikke gjorde dette for å vise fram sponsormerkene sine, og rytterne har brukt landslagstrøyene også i konkurranse for U23-landslaget.

Haugland har påpekt at det ikke dreier seg om å sikre seg landslagsplasser, men å forsvare ressursbruk. Etter møtevirksomhet torsdag, var han likevel klar til å sløyfe punktet i sin helhet.

– «Uno-X ønsker ikke at NCF, som er inne i en krevende periode, skal bruke tid på å forsvare et kontroversielt avtalepunkt. Kravet til antall ryttere fra Uno-X tas derfor ut, mens drift av Nations’ Cup U23 og økonomisk godtgjørelse opprettholdes på uforandrede vilkår», sier Jens Haugland om den nye avtalen som strekker seg ut 2021-sesongen. I tillegg gikk selskapet inn som generalsponsor for NM landvei og ble drivstoffleverandør for forbundet.

PS: Årets første oppdrag for U23-landslaget er Gent-Wevelgem 31. mars. Uttakene til juniorlandslaget er alt unnagjort, og du finner de her!

 

Tagget med: , ,

Les også disse