KLAR TIL DYST: Bystrøm går for egne sjanser i Bretagne Classic. FOTO: Tim de Waele/Getty Images

– Jeg får egne sjanser

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen
Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 1.09.19 09:56

Del på    

Bystrøm debuterer i Bretagne Classic.

(procycling.no): Stålsatt på bratte bakker og intens posisjonskamp stiller Sven Erik Bystrøm til start i Bretagne Classic med personlige ambisjoner.

Søndag får den norske UAE-rytteren sin debut i det 251 kilometer lange franske rittet hvor tolv kategoriserte stigninger står på menyen.

Etter Tour de France-debuten i sommer har Bystrøm fungert som hjelperytter for Alexander Kristoff i de tre påfølgende rittene; Prudential RideLondon-Surrey Classic, EM i Alkmaar og EuroEyes Cyclassics Hamburg.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

I Bretagne Classic er 27-åringen derimot klar til å kultivere egne sjanser og sikter mot et god resultat.

– Det blir nok et hardt utskillingsritt i morgen. Men jeg tror det skal passe meg bra. Vi har ikke noen klar leder her, så jeg får kjøre for egne sjanser i hvert fall, sier Bystrøm til procycling.no.

– Hvor er de kritiske punktene i løypa?

– Jeg har ikke kjørt rittet tidligere så er litt usikker, men skal se nærmere på løypen i løpet av dagen. Posisjonering blir som alltid viktig og å være på hogget mot slutten. I tillegg gjelder det nok å følge med favoritter som Van Avermaet, legger UAE-rytteren til.

– Sven er sterk nok

Den kuperte klassikeren er sentrert rundt byen Plouay, og er blitt vunnet av både Edvald Boasson Hagen (2012) og Alexander Kristoff (2015) tidligere.

Ingen av dem stiller til start søndag når de store favorittene heter Matteo Trentin (Mitchelton Scott), Oliver Naesen (Ag2r La Mondiale), Greg Van Avermaet (CCC), Elia Viviani (QuickStep) og Michael Matthews (Sunweb).

Klatresterke ryttere som Tim Wellens (Lotto Soudal), Michael Valgren (Dimension Data), Fabio Felline (Trek-Segafredo) og Bystrøm vil nok også finne seg godt til rette i årets utgave, som med sine 3700 klatremeter totalt har omlag 1000 meter mer klatring enn i fjor etter arrangørens nylige løypeendring.

Trener Stein Ørn føler seg trygg på at Bystrøm er kapabel til oppgaven fysisk sett og håper haugesunderen gjør de rette valgene dersom han er i god posisjon når det hele skal avgjøres mot slutten.

– Vi ser at de har forandret ganske radikalt på løypene i Bretagne. Den har blitt mye mer en Ardenner-klassiker. Så det er klart at det dreier seg mye om å gjøre de riktige tingene. Sven har et veldig bra fysisk nivå nå, men sykkel dreier seg først og fremst om hvordan du bruker kreftene, sier Ørn til procycling.no.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

– Du kan ikke gjøre det bra hvis du ikke er sterk nok. Sven er sterk nok. Men spørsmålet er om han gjør de riktige valgene. Vi så for eksempel, om vi skal trekke analogien inn mot Tyskland-etappen i går, så så vi at de som kjørte veldig hardt i begynnelsen de fikk smellen på slutten.

UAE har en godt kort i den raske belgieren Jasper Philipsen dersom en større gruppe vil gjøre opp om seieren til slutt. Med visshet om at angrepene vil hagle på de siste milene, sier Ørn at Bystrøm må klare «å snuse» seg frem til det riktige bruddet.

– Litt av den evnen til å kjøre et ritt som det Bretagne dreier seg om å snuse opp til det riktige initiativet. Er du med på feil initiativ der så er du ferdig. Så det gjelder både om det går for tidlig eller for seint. Etter min mening så er Sven Erik i stand til å levere en topp prestasjon rent fysik. Så er spørsmålet om valgene som blir tatt er de riktige. Det er det de står på.

UAE Team Emirates til Bretagne Classic: Sven Erik Bystrøm, Manuele Mori, Thom Bohli, Simone Petilli, Jasper Philipsen, Jan Polanc og Rory Sutherland.

Tagget med: , ,

Les også disse