STOR SEIER: Caleb Ewan jubler for etappeseier i Pesaro. FOTO: Tim de Waele/Getty Images

Ewan holdt unna for Viviani

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 18.05.19 17:15

Del på    

VIDEO: Lotto-Soudal-rytteren til topps etter krevende finale.

(procycling.no): Caleb Ewan (Lotto Soudal) vant etappe åtte av Giro d’Italia lørdag. Australieren overlevde over en rekke mindre stigninger på vei inn til Pesaro da han tok sin første etappeseier i corsa rosa siden 2017.

Ewan åpnet spurten på bakhjulet til Pascal Ackermann (Bora-hansgrohe), kom rundt tyskeren på de siste meterne og holdt unna for Elia Viviani (Deceuninck-QuickStep). Den italienske mesteren Viviani ble nummer to, mens Ackermann ble tredjemann.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

24-åringens første Grand Tour-etappeseier for Lotto Soudal kom etter tre topp fem plasseringer tidligere i rittet.

Både Bora og Deceuninck hadde sine opptrekk godt posisjonert inn på oppløpet anført av henholdsvis Rudiger Selig og Fabio Sabatini. Selig og Ackermann gikk først gjennom en sving 200 meter ute før tyskeren fyrte spurten sin med 100 meter igjen.

I sin velkjente, lave aeroposisjon kom Ewan rundt og snappet en svært så etterlengtet seier.

– Målbevissthet og hjelp fra laget ga meg denne seieren i dag. Vi har prøvd i sju dager for å få denne seieren, sier Ewan etter målgang.

– Jeg er bare så glad for å ha vunnet denne tappen. Jeg ville være først ut av den siste svingen, men det var likevel langt igjen og funket derfor bedre å være på hjulet til Ackermann. Jeg visste at frasparket mitt var godt og jeg gikk rundt ham.

Etappen til Pesaro var årets lengste, og med sine korte klatringer og tekniske utforkjøringer minnet den om Milano-Sanremo. Siste utforkjøring ffra Monte San Bartolo var mye omtalt på forhånd, men tok til slutt ingen offer da Valerio Conti (UAE Team Emirates) beholdt sin ledertrøye på en dag der sammenlagtlisten så ingen store endringer i teten.

PESARO Caleb Ewan jubler for seier FOTO Justin Setterfield/Getty Images.

Video via Eurosport

Angrepene gikk tidlig på den lange etappen fra Tortoreto Lido til Pesaro. Marco Frapporti (Androni Giocattoli-Sidermec) og Damiano Cima (Nippo Vini Fantini – Faizane) var duoen som gikk avgårde og som bare i en kort periode hadde selskap av Nathan Brown (EF Education First), før amerikaneren mistet motet og slapp seg ned igjen til feltet.

Den italienske duoen fikk en ledelse på seks minutter før Lotto Soudal begynte å kjøre dem inn. Thomas De Gendt tok lange føringer i front av feltet for sin spurtet Ewan. Belgieren hadde nærmeste på egenhånd god kontroll på utbryterne.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Cima og Frapporti delte broderlig på bakkespurten, men i stigningen til Monteluro var de begge innhentet av feltet, hvilket banet vei for et angrep fra lederen i klatrekonkonkurransen Giulio Ciccone (Trek-Segafredo), som fikk følge Louis Vervaeke (Sunweb) og Francois Bidard (Ag2r).

Med tre mil igjen lå trioen i front, men oppgaven ble vanskelig i det lagene i hovedfeltet kjempe om posisjonene for sine kapteiner og drev farten opp. Deceuninck-QuickStep, Lotto Soudal og Movistar bidro til at feltet samlet seg igjen seks kilometer fra mål.

Deceuninck-QuickStep og Bora-hansgrohe kjørte an masse i front ned den tekniske utforkjøringen til Pesare. Det tyske laget ledet an under flamme rouge og slynget Ackermann mot målstreken, men det var Ewan som kunne til slutt juble for karrierens andre etappeseier i Giro d’Italia.

Giroen fortsetter søndag med den 9. etappen, en 35 kilometer lang, individuell tempo som er ventet å sette sitt preg på sammenlagtlisten. Etappen starter i flatt terreng, men stiger jevnt og trutt på de siste 13 kilometerne opp til målgang inne i mini-staten.

Tagget med: , , ,

Les også disse