Prøv Procycling Pluss idag

SEIER: Caleb Ewan jubler for seier på Tyrkia rundts avsluttende etappe søndag. FOTO: Justin Setterfield/Getty Images

Ewan med årets tredje seier

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 21.04.19 15:35

Del på    

Avsluttet Tyrkia rundt med seier i Istanbul.

(procycling.no): Caleb Ewan (Lotto Soudal) rundet av Tyrkia rundt med etappeseier i Istanbul søndag. Den australske spurter vant den 6. etappen foran Fabio Jakobsen (Deceuninck-QuickStep) og Sam Bennett (Bora-hansgrohe).

Ewan tok sin andre seier i årets utgave av rittet, like mange som spurtrival Bennett som kunne konstatere at lagkamerat Felix Großschartner vinner rittet sammenlagt etter seier på kongeetappen lørdag.

Bennett vant tilsvarende etappe i fjor, men var befant seg bemerkelsesverdig tidlig i front i det som var en teknisk og svingete finale i den tyrkiske storbyen. Bora-spurteren var helt i tet allerede med 1.5 kilometer igjen da veien snevret inn og begynte å stige slakt oppover.

Etter hvert som Ewan og Jakobsen kom opp bakfra, var Bennett dermed tom for krefter inne på oppløpet. I sin tredje seier for året kunne Ewan nokså enkelt spurte over målstreken.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

I sammendraget kunne altså østerrikeren Großschartner innkassere sin største seier i karrieren. Bora-rytteren forsvarte ledertrøyen på den siste etappen og vant årets Tyrkia rundt med 19 sekunder til italieneren Valerio Conti (UAE) og 25 sekunder til eritreeren Merhawi Kudus (Astana). Det 19-årige, belgiske talentet Remco Evenepoel (Deceuninck – Quick Step) tok en imponerende fjerdeplass.

Tagget med: , , , ,

Les også disse