HOLDT UNNA: Damiano Cima klarte akkurat å holde spurterne bak seg på den 18. etappen av Giro d'Italia, til Pascal Ackermanns store frustrasjon. FOTO: Justin Setterfield/Getty Images

Etappeseieren glapp for rasende tysker

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 30.05.19 17:17

Del på    

VIDEO:Overtok likevel poengtrøya fra Arnaud Démare.

(procycling.no): Arnaud Démare eller Pascal Ackermann? Det var poengtrøya, eller Maglia Ciclamino som den kalles i Giro d’Italia som lå i potten på den siste av som kunne ende i massespurt under årets ritt.

Démare var frampå og plukket seks poeng poeng etter at Damiano Cima, Niko Denz og Mirco Maestri hadde forsynt seg fra bruddet i forkant.

Se den sykt spennende avslutninga her! Video fra Eurosport:

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Inn mot Santa Maria di Sala var forutsetningene klare. Med 206 poeng til Démare mot tyskerens 191, var BORA-spurteren nå nødt til å vinne for gå seirende ut av duellen.

Med seier til Groupama-FDJ-rytteren var trøya i praksis hans. Før start uttalte Ackermann at det viktigste for hans del var å komme seg helskinnet fram til Verona, etter at tyskeren fikk et brutalt møte med asfalten i etterkant av sine to etappeseirer i rittets første del.

Utrolig langspurt fra Cima

Men så var det dette bruddet da? Med 40 kilometer igjen hadde de fremdeles fire og et halvt minutt å gå på tilbake til hovedfeltet.

Kilometerne gikk unna i en fei, uten at forspranget tilbake til feltet krympet dramatisk. Niko Denz forsøkte å riste seg løs fra Cima og Maestri ved flere anledninger, men de antatt raskere italienerne best seg fast.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

NEDERLAG: Damiano Cima klarte utrolig nok å holde unna for både Pascal Ackermann og Arnaud Démare på oppløpet under den 18. etappen av årets Giro d’Italia. FOTO: Skjermdump fra Eurosport Norge

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Inn på selve oppløpet så det ut til at hovedfeltet endelig skulle komme i fatt. Etter at Groupama-FDJ lovlig lenge holdt seg borte fra teten, satte de nå hele laget fram for å kjøre inn det siste sammen med blant andre Bob Jungels (Deceuninck-Quick Step).

Utrolig nok lyktes det Cima å holde unna for dem alle, men omtrent knappest mulig margin. Bak ham tok en rasende Pascal Ackermann spurten. Først og fremst fordi etappeseieren glapp, men trolig også fordi han tenkte poengtrøya forsvant samme vei.

Det han dog ikke fikk med seg var at Arnaud Démare rotet det til for seg selv ved å vikle seg inn mot Florian Sénèchal. Groupama-kapteinen ble ikke bedre enn nummer 8, noe som sendte trøya i retning av tyskernen foran de to siste etappene.

– Det er utrolig. Jeg tror jeg kommer til å få hjerteinfarkt, uttalte sportsdirektøren i Bardiani-laget etterpå.

Etter hvert slo også Ackermann seg til ro med Maglia Ciclamino på skulderne sine:

– Jeg tenkte: «Shit, nå tapte jeg alt sammen». Og det hadde vært kjipt for laget mitt har jobbet så hardt for dette. Men med poengtrøya så er vi fornøyde, likevel, uttalte han i et intervju vist på Eurosport.

Rolig for Carapaz & Co.

Hva gjelder sammenlagtkandidatene, så ble det en rolig dag for Primoz Roglic, Vincenzo Nibali og Richard Carapaz.

Det er lørdagens etappe med bestigningen av to andrekategorier og én førstekategori før Croce D’Aune opp til Monte Avena som blinker seg ut for klatrerne.

Søndag er det temposyklene som skal fram igjen, og da er igjen Roglic favoritten over 17 kilometer lang affære i Verona. Også her blir det litt ekstra puls over Toricelle (4,1 kilometer á 4,8 prosent).

Deretter skal vinneren av Giro d’Italia 2019 kåres.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: , , ,

Les også disse