VANT: Janneke Ensing (Alé Cipollini), her under Boels Rental Ladies Tour i 2017. FOTO: Tim de Waele (TDWSport.com)

Ensing vant Le Samyn des Dames

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 27.02.18 14:49

Del på

Topplassering på Hitec-rytter.

(procycling.no): Le Samyn des Dames ble en kald affære, med minsgrader da rytterne satte avgårde fra Quaregnon.

Den som behersket forholdene best var Alé Cipollini-rytter Janneke Ensing. Inne på den lokale runden i Dour, som skulle sykles tre ganger, skilte det seg ut en større gruppe over de tre brosteinspartiene.

Med 25 kilometer til mål skilte gruppen seg ytterligere ut, da seks ryttere kom seg avgårde.

Inne på den siste brosteinspartiet, Rue de Belle Vue, var imidlertid ledelsen deres nede i bare 15 sekunder, men gruppen maktet å holde unna.

På oppløpet i Dour var det Ensing som var den sterkeste og tok en klar seier, fire sekunder foran Floortje Mackaij. Tidligere Team Hitec Products-rytter Lauren Kitchen (FDJ Nouvelle-Aquitana Futuroscope) spurtet inn til tredjeplassen.

Ny topplassering for Kessler

Hitec Products – Birk sport-rytter Nina Kessler viste fin form under helgens Omloop Het Nieuwsblad med en sjetteplass.

Tirsdag var 29-åringen igjen med på notene. Fra en svært redusert forfølgergruppe spurtet nederlenderen inn til en ny topplassering, da hun vant blant forfølgerne.

Med det ble hun nummer syv. Lagvenninne Vita Heine gjorde også en fin profil i det belgiske endagsrittet med 22. plass og endte med det som beste norske rytter.

Tagget med: , , , ,