Prøv Procycling Pluss idag

VM 2020: Kan bli flyttet til Midtøsten. FOTO: Tim de Waele (©TDWSport.com)

Qatar-VM 2016 flyttes

Kjetil Rakkenes Anda
Tips meg @KjetilAnda

Publisert 7.02.15 18:35

Del på    

Bekymret for varmen.

Det er cyclingnews.com som lørdag kan meddele at sykkel-VM 2016 i Qatar, blir flyttet. Opprinnelig skulle mesterskapet funnet sted i september, men grunnet frykt for den intense varmen i landet, flyttes det hele til oktober.

Nyheten kom fram under presentasjonen av løypene i Doha, lørdag. Mesterskapet vil starte 9. oktober med lagtempoer, og avsluttes med fellesstart for menn den 16. i samme måned.

Samtidig gjorde arrangørene det klart at fellesstarten for eliterytterne vil bestå av en 80 kilometer lang rundtur i ørkenen ved Doha, før et ukjent antall runder skal sykles i sentrum av byen. Den avsluttende runden skal i tillegg inneholde 1,2 kilometer med brostein.

Samtlige av løpene vil starte og slutte nært Doha Exibition Centre. Deler av løypene vil gå like ved havet og sidevind vil bli et tema. I tillegg gjøres det kjent at spurten vil foregå på et to kilometer langt strakt oppløp.

Løypen er fortsatt ikke godkjent av UCI.

Det er rimelig nøyaktig ett år siden at arrangøren av Qatar-VM gikk ut og forslo at mesteskapet kunne finne sted i oktober. Samtidig ble det kjent at det ikke ville bli designet en spesiallaget løype med konstruerte stigninger.

– Det har blitt foreslått, og noe liknende ble gjort i Moskva tidligere (foran 1980 OL), men vi har dessverre ikke tid til å gjøre noe slikt. Det er veldig komplisert, fordi i Doha og Qatar utvikler alt seg så raskt med mye ny infrastruktur. Derfor er det nok ikke mulig, sa forbundspresident Sheikh Khalid Bin Ali Al Thani.