SEIER PÅ HJEMMEBANE: Rémy Di Grégorio vinner i Tour La Provence. FOTO: La Provence

Emosjonell seier på hjemmebane for Di Grégorio

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 10.02.18 17:27

Del på    

Tok sin første seier på fire år.

(procycling.no): Den andre etappen av Tour Cycliste International La Provence skulle skille klinten fra hveten, med toppavslutningen til Col de l’Espigoulier.

Klatringen ligger like i utkanten av Marseille, hvor Delko Marseille Provence KTM-rytter Rémy Di Grégorio er født og oppvokst.

En større gruppe kom samlet mot den siste kilometeren, da Di Grégorio angrep. 32-åringen fikk en luke og den var nok til å holde unna. Bak kom giftige avsluttere som Lilian Calmejane (Direct Energie) og Tony Gallopin (AG2r), men de kom for sent.

Sammenlagtleder Alexandre Geniez kom inn i samme gruppe og beholder ledelsen. Rittet avsluttes i morgen.

Første seier på fire år

Franskmannen var spådd en stor karriere etter at han plukket opp av FDJ bare 19 år gammel, men karrieren stagnerte på mange måter i 2012, da han ble suspendert grunnet mistanke om doping. Han ble senere frikjent og returnerte til proffrekkene for La Pomme Marseille i 2014, samme lag som han sykler for i dag.

Siden den gang har resultatene kommet hovedsakelig i mindre UCI-ritt og den siste seieren han tok kom i 2014, da han vant Tour of Taiwan.

Derfor ble det en svært emosjonell seier for Delko Marseille-rytteren, i det han returnerte til toppen av seierspallen på hjemmebane.

Tagget med: ,

Les også disse