Prøv Procycling Pluss idag

AKTUELL FOR WORLD TOUR: Trek-Segafredo skal være blant lagene som følger Alexander Kamp nøye. Danske Kim Andersen jobber som sportsdirektør i det amerikanske WorldTour-laget. (Photo by Luc Claessen/Getty Images)

Ekstra Bladet: Trek-Segafredo snuser på dansk duo

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 22.07.19 16:13

Del på    

I første omgang dreier det seg om besøk hos Mapeis testsenter.

(procycling.no): Danske Alexander Kamp har et uttalt mål om å ta steget fra Riwal Readynez Pro Cycling Team og over til WorldTouren neste sesong. Nå melder Ekstra Bladet at 25-åringen og lagkamerat Andreas Stokbro for øyeblikket blir vurdert av Trek-Segafredo.

Med proffkontrakter kan ikke duoen hoppe på såkalte stagiaire-avtaler fra 1. august, så da ønsker teamsjef Luca Guercilena heller å invitere rytterne ned til lagets testsenter i Varese, nord i Italia:

– Vi tester gjerne unge, gode ryttere og Danmark leverer til stadighet mange dyktige syklister. Vi inviterer dem ned på testsenteret vårt for å få unnagjort fysiologiske tester som kan vise om det er ryttere vi har bruk for, sier Luce Guercilena til Ekstra Bladet.

Kjempet om seieren under Tour de Yorkshire

Kamp imponerte voldsomt under årets Tour de Yorkshire, der han kjempet med Chris Lawless, Greg Van Avermaet og Eddie Dunbar om sammenlagtseieren inntil det kun gjensto kilometere igjen av den avgjørende etappen.

(Saken fortsetter under bildet)

Dansk stjerne: – Dette er et drittritt

Under Tour of Norway fungerte det ikke like godt. Det danske laget var dessuten preget av sykdom underveis under oppholdet i Norge.

22 år gamle Stokbro ble nylig nummer fire i det danske mesterskapet. Han ble nummer fem under Ringerike Grand Prix, og var lagets spurter under Tour de Yorkshire. I april gikk han dessuten til topps under U23-utgaven av Flandern rundt.

18 dansker i WorldTouren

Trek-laget har allerede Niklas Eg og Mads Pedersen i stallen, men nå kan det altså bli flere dansker i laget foran 2020-sesongen.

Guercilena skulle aller helst hatt duoen under kontrakt, men mener besøk på Mapei-senteret er den neste beste løsningen:

– Man lærer selvfølgelig rytterne bedre å kjenne ved å ha dem på laget i en periode, framfor bare å teste dem på Mapei-senteret, påpeker han.

Alt denne sesongen hadde Danmark hele 18 utenlandsproffer i WorldTouren. Neste år ryker trolig den rekorden på nytt, og i 2021 venter nok en boom for dansk sykkelsport med Grand Départ i hjertet av København.