VANT I FJOR: Démare vant den 18. etappen til Pau i fjorårets Tour de France. Foto: Justin Setterfield/Getty Images

Dropper touren for å kjøre giroen

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 4.02.19 19:38

Del på    

Démare prioriterer giroen for å få med seg opptrekkstoget.

Arnaud Démare tok sin første etappeseier i Tour de France i 2017 og fulgte opp med karrierens andre etappeseier i fjorårets utgave av rittet. I år blir han likevel ikke å se i rittet.

– Laget vil være mer orientert rundt Thibaut Pinot i touren, så vi valgte å gjøre det slik at jeg kunne få med meg opptrekket mitt til Italia, sier Démare til Ouest France i forbindelse med en lagpresentasjon mandag.

Han hinter samtidig til en mulig deltakelse i Vuelta a España for å forberede seg best mulig til VM i Yorkshire.

Démare ville ikke kunne fått med seg mer enn to ryttere rundt seg til Tour de France og kombinert med et ønske om å få sin første etappeseier i giroen (et ritt han kjørte i både 2012 og 2016), endte franskmannen dermed opp med å prioritere det italienske rittet.

Samtidig legger han ikke skjul på at mener løypa i Giro d’Italia i større grad favoriserer ham enn i Tour de France.

Fullt fokus på Tour de France for Pinot

Mens Démare også vil ha en relativ travel vårsesong, hvor han har et ønske om å forbedre prestasjonene ytterligere i vårklassikerne, blir det en relativt mye mindre ritt i forkant av Tour de France for Thibaut Pinot.

Pinot har kjørt Giro d’Italia de to siste sesongene, men vil i år fokusere fullt ut på Tour de France igjen for første gang siden 2016. Den nå 28 år gamle franskmannen lå an til en plass på podiet i Giro d’Italia i fjor, men sprakk på den 20. etappen og fikk etter etappen påvist lungebetennelse. Derfor hoppet han over touren, men kom tilbake i Vuelta a España, hvor han imponerte med to etappeseirer og sjetteplass sammenlagt. Videre utover høsten fortsatte de gode resultatene med seier i både Milano-Torino og Il Lombardia.

Lagets manager, Marc Madiot, omtalte Pinot som en «ny mann» etter seieren i Lombardia, og med selvtilliten fra den gode sesongavslutningen jakter han altså sin første plass på podiet i en Grand Tour siden han ble nummer tre i Tour de France i 2014.

– Jeg vil ikke gå høyt ut og si at målet er å komme på podiet, selv om jeg virkelig ønsker det. Du kan komme i din beste form og likevel endte på femteplass. Målet er å gjøre det så bra som mulig. Hvis jeg er i den samme gode formen som jeg var i høst, er det ingen grunn til at jeg ikke kan nå målet som laget har satt for meg, sier han til Ouest France.

Tagget med: , ,

Les også disse