VANT SAMMENLAGT: Vita Heine tok sammenlagtseieren i Tour de Feminin. FOTO: Hitec Products-Birk Sport

Drama da Heine vant Tour de Feminin

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 14.07.19 13:48

Del på    

Gåskjenn deplassert fra andreplass.

(procycling.no): Hitec Products-Birk Sport gjorde jobben på den siste etappen og sikret sammenlagtseieren til Vita Heine, i det UCI 2.2-kategoriserte etapperittet Tour de Feminin.

Heine hadde en ledelse på tre sekunder tilbake til Brodie Chapman (Team TIBCO – SVB) foran den avgjørende etappen søndag, og Chapman la tidlig press på sin konkurrent, da hun gikk av gårde i brudd. Ingvild Gåskjenn gikk også med i gruppen, mens resten av Hitec-laget jobbet hardt bak for å hente bruddet.

Da feltet etter hvert fikk los på gruppen gikk Heine umiddelbart til, og det var med på å forme en åttemannsgruppe, som etter hvert skulle holde hele veien til mål, og dermed stakk 34-åringen av med sammenlagtseieren.

– Jeg er veldig glad for denne seieren. Jeg ville ikke klart det uten et så sterkt lag, sa Heine etter seieren.

(artikkelen fortsetter under)

Gåskjenn deplassert

Ingvild Gåskjenn kom seg også med i gruppen Heine initierte, og gjorde igjen en god etappe. I spurten om etappeseieren var det kun Katarzyna Wilkos (MAT Atom Deweloper) som var raskere.

Arrangøren meddelte imidlertid raskt etter etappen at det kunne bli justeringer på resultatene, grunnet regelbrudd.

Etter hvert ble det klart at Gåskjenn ble gitt en tidsstraff på 20 sekunder, for å ha mottatt en ulovlig langing med syv kilometer til mål, og ble derfor deplassert fra andreplassen.

Lagets sjef, Karl Lima, kontret imidlertid raskt på Twitter, og mente dommerne har gjort en feil.

– Tone [Hatteland Lima, sportsdirektør i Hitec] jobber med saken. Det var vinneren som tok flaske, forteller han til procycling.no.

Laget fikk til slutt ikke gjennomslag hos rittjuryen, men de vil sende en offisiell klage til det internasjonale sykkelforbundet (UCI).

Tagget med: , , ,

Les også disse