DOMINERTE: Uno-X tok kontroll fra start og sikret til slutt NM-gullet i Sandefjord. Fra venstre Iver Skaarseth, Torjus Sleen og Syver Wærsted. FOTO: Jarle Fredagsvik, procycling.no

Dominerte U23-fellesstarten – trippelseier til Uno-X

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone
Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik
Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 17.06.18 19:01

Del på    

Styrte rittet fra start til mål.

SANDEFJORD (procycling.no): Som forventet var det Uno-X Norwegian Development som tok kontroll under U23-fellesstarten i Sandefjord, søndag ettermiddag.

Med ni mann til start var det et solid overtall mot de andre kontinentallagene, med Team Coop og Joker Icopal med tre mann hver. De gule og rød-kledde rytterne grep rittet fra starten av og gav full gass, som sørget for en større utskillelse allerede på de første rundene.

Etter å ha revet rittet i biter og vært i forkant hele rittet stod de til slutt igjen med de tre øverste plassene i rittet.

– En, to, tre er vel mer enn man kan håpe på

Etter den infernalske åpningen gikk Andreas Leknessund avgårde og lå foran omtrent hele dagen, og gjorde en formidabel innsats. Da han ble hentet gikk Torjus Sleen og Iver Skaarseth og tok de to første plassene, før Syver Wærsted spurtet til seier like etter.

Når procycling.no snakker med sportsdirektør Stig Kristiansen etter rittet bedyrer han at dette var en stor lagseier.

– Leknessund er kanskje dagens mann? Han gjør det jo en del enklere for dere.

– Ja, hele laget gjør jo det. Vi kjørte de to første rundene her og da var det igjen 19 mann. Jeg tror ikke vi skal trekke frem enkeltpersoner, bortsett fra at prestasjonen til Andreas var enorm. Han kjører sin sjanse.

– Det gikk vel så godt som man kunne ha håpet?

– Ja, altså en, to, tre er vel mer enn det man kan håpe på. Seier var det vi håpet på og så visste vi at vi kom til å møte kjempemotstand i Aalrust og Tiller, og et par andre. Jeg hadde en liste på tolv ryttere. Tro det eller ei, men vi gjør akkurat det vi har planlagt. Prøve å sette en tidlig offensiv og jobbe derfra.

– Det som vi ikke planla var at Andreas skulle gå alene. Han skulle gå sammen med noen, men det ble jo ikke sånn. Det kom jo noen opp til han, så han kjørte det her på en utrolig voksen måte. Vente inn og kjøre den farten de andre gutta tålte. Så tar Tiller sitt magadrag på slutten og serverer oss da egentlig muligheten på et fat.

Slik gikk det til:

Etter at Uno-X hadde sprengåpnet gikk Andreas Leknessund til og satte avgårde alene, før han etter hvert fikk besøk av Jonas Iversby Hvideberg (Fredrikstad SK) og Eirik Lunder (Stavanger SK). Trioen samarbeidet godt sammen, inntil Leknessund gikk til alene igjen på de avsluttende rundene.

Tromsøværingen holdt god stand foran og ut på den siste runden hadde han fremdeles en ledelse på ett minutt, men det røynet raskt på for 19-åringen.

Da kom en gruppe med regjerende norgesmester Rasmus Fossum Tiller (Joker Icopal), Håkon Lunder Aalrust (Team Coop) og Uno-X-duoen Torjus Sleen og Syver Wærsted opp til Leknessund og distanserte ham raskt, men gruppen skulle bli kjørt inn like etterpå.

Vinnerduoen stikker

I vakuumet som oppstod i feltet etter gruppen var kjørt inn, klinket en ny Uno-X-duo til. Iver Skaarseth og Torjus Sleen dro raskt i fra, mens det stoppet godt opp i hovedfeltet.

Et par spe forsøk ble gjort for å ta opp jakten, men man fikk aldri organisert seg ordentlig. Dermed kom Skaarseth og Sleen sammen inn på oppløpet i Sandefjord, og kunne ta seg god tid til å feire.

Inn mot målstreken fikk Sleen trille litt foran og ble med det U23-norgesmester.

Wærsted sikrer trippel

Bakfra hadde Daniel Ekløf (Ringerike SK) stukket fra hovedfeltet og hadde en liten luke i det han svingte ut på oppløpet, men maktet ikke å spurte raskt nok til å holde Syver Wærsted bak seg.

Uno-X-rytteren kom i stor fart og suste forbi Ringerike-rytteren, slapp styret og viste frem tre fingre, i det han sikret trippelen til Uno-X.

Like bak tok Rasmus Tiller fjerdeplassen.

Tagget med: , , , , , ,

Les også disse