RASKEST: Jolien D'Hoore tar her seieren på første etappe av Ladies Tour of Norway. I Madrid Challenge var hun igjen den raskeste. FOTO: Tim de Waele (TDWSport.com)

D’Hoore raskest i Madrid

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 10.09.17 16:25

Del på    

Hitec Products markerte seg i årets siste WorldTour-ritt.

(procycling.no): Sesongens siste WorldTour-ritt for kvinner gikk i Madrid søndag. Det 87 kilometer lange rittet gikk i en 5.8 kilometer lang runde, samme runde som brukes på siste etappe i Vuelta a España.

I finalen av det korte rittet var det vanskelig å komme avgårde, og på de siste kilometerne nøytraliserte Sunweb alle angrep og sørget for at det ble massespurt. Der var Coryn Rivera (Sunweb) favoritt, mens Susanne Andersen (Hitec Products) var det norske håpet.

Rivera klarte ikke å fullføre jobben til lagvenninnene. I spurten ble hun slått av Jolien D’Hoore. Den belgiske mesteren gjorde altså som i Mysen i Ladies Tour of Norway, og hun kunne strekke hendene i været.

Roxane Faurnier ble nummer tre. Susanne Andersen lå godt foran på slutten, men gled litt tilbake før spurten gikk for alvor. Hun kom inn på en solid åttendeplass.

Moberg vant spurtkonkurransen

Hitec Products-rytteren Emilie Moberg kjørte særdeles offensivt og deltok på spurtene over mållinjen ved hver runde. Hun sikret seg to førsteplasser og flere andreplasser på de innlagte spurtene. I kamp mot Cylance-laget og spesielt Rachele Barbieri holdt haldenseren unna og sikret seg en tur på podiet i Madrid.

Moberg fikk god assistanse av hele Hitec-laget, og Charlotte Becker gjorde en strålende innsats for å nøytralisere angrep og plassere Moberg i front før de innlagte spurtene.

På siste runde fikk dessverre Moberg teknisk trøbbel. Dermed kunne hun ikke bidra med noe i finalen.

Tagget med: , , ,

Les også disse