STOR STAS: Jonas Iversby Hvideberg fikk kapret noen gode selfier på arenaen i Tunjo.

– Det var rått!

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 10.02.20 20:31

Del på    

Uno-X klar til dyst i Colombia.

(procycling.no): Med brask og bram ble rytterne i årets Tour Colombia 2.1 presentert på Estadio La Indepencia i Tunja søndag. Selv om det ikke var fullsatt på arenaen som har kapasitet på 20 000, var det likevel mange tusen som hadde møtt opp, for å ta rytterne i mot.

Dermed ble det en opplevelse litt utenom det vanlige for Jonas Iversby Hvideberg og hans fem lagkamerater, som tirsdag tar fatt på Uno-X sitt første ritt som profflag.

– Det var rått det! Gøy med så mange mennesker og folkeliv. Colombia tar oss godt imot, forteller han til procycling.no.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Spent på hvordan kroppen reagerer

Den eksotiske sesongstarten i Colombia ville mer eller mindre hele laget delta i, men kun seks mann fikk ta den lange turen over fra Atlanterhavet. I tillegg til Iversby Hvideberg er Torstein Træen, Martin Urianstad Bugge, Idar Andersen, Lars Saugstad og Jonas Abrahamsen i troppen.

(artikkelen fortsetter under)

«Alle» rytterne ville til Colombia – nå er Uno-X klare for debuten som profflag

Men med rittet kommer også utfordringer med høyden. Laget har oppholdt seg i byen Paipa siden de ankom, seks dager før rittet. Byen ligger 2525 meter over havet, og de fleste etappene i rittet går mellom 2000 og 3000 meter over havet.

Det norske laget har tatt alle forholdsregler og forberedt seg så godt de kunne, fra det utgangspunktet de hadde, og Iversby Hvideberg sier at det kjennes greit ut, før de tar fatt på det hele.

– Synes kroppen er i balanse, men blir spennende å se hvordan litt hardere intensitet kjennes på kroppen.

Siden de ankom har rytterne tatt det rolig, bare trent på lav intensitet og ikke hatt turer over to timer.

Håper på fremskutt sammenlagtplassering

For de seks rytterne på startstreken og støtteapparatet rundt blir det ikke bare en opplevelse å delta i rittet, men de skriver også sykkelhistorie, som det første rittet til det første norske profflag.

– Det blir nok litt spesielt [å stå på startstreken]. Tror også atmosfæren kommer til å gjøre det ekstra spennende.

Med høyden som en kritisk faktor, er det vanskelig å vite hvor lista skal legges, men laget vil ikke hvile på laubærene.

– Det er vanskelig å si [hvilke forhåpninger man skal ha], usikkert hvordan vi takler høyden underveis i løpet. Om formen er bra så håper jeg å bidra med til en fremskutt sammenlagt plassering for Torstein, også får vi se om mulighetene byr seg for min del i en avslutning eller brudd.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: ,

Les også disse