Prøv Procycling Pluss idag

TØFFERE TAK FOR EDVALD: Endringen av den tredje etappen gjør fredagsetappen til en tøffere affære enn planlagt.

– Det legger mer press på rytterne

Anders Lindstrøm
Tips meg

Publisert 29.03.14 12:09

Del på    

Løypeendring gjør Tour of Norway hardere.

Det blir ikke målgang i Elverum under årets Tour of Norway likevel.

Den tredje etappen som var planlagt å ende byen, er nemlig blitt endret.

Istedenfor å ta rytterne opp til Budor og så til Elverum, blir nå målgangen på toppen av klatringen til Budor. Rytterne vil også sykle opp fra motsatt side enn planlagt, noe som gjør at det ikke blir noe av det planlagte gruspartiet.

For mye trafikk
– Det er har vært en prosess som har foregått noen uker nå, sier prosjektleder Anders Linnestad i Cycling Event Norway til procycling.no.

– Vi så at det ble litt for stor trafikkbelastning og ingen omkjøringsveier. Da er det bedre å gå i mål på Budor. Det er fredag ettermiddag og veien inn til Elverum er den mest trafikkerte veien i hele Hedmark. Vi trodde lenge det skulle gå, men da vi lot det synke litt inn, fant vi ut at det var mer fornuftig å endre ruten.

Starten vil som planlagt gå i Årnes. Begynnelsen av etappen vil også bli meget lik den planlagte, med bare en liten ekstra sløyfe i starten. Rytterne vil så sykle til Stange, før en sløyfe ut langs Mjøsa venter. Deretter venter to bakker, opp til Gåsbu og Budor, før målgang på den 181 kilometer lange etappen.

– På denne måten får vi vist frem litt mer av naturen området har å tilby, så jeg tror vi kan få fine TV-bilder, sier Linnestad.

3. ETAPPE: Slik blir den tredje etappen av årets Tour of Norway.

3. ETAPPE: Slik blir den tredje etappen av årets Tour of Norway. Trykk på bildet for å forstørre.

Tøff finale
Han er også klar på at endringen gjør Tour of Norway hardere.

– Det blir en tøffere finale enn planlagt. Det er ikke noe voldsomt fjell de skal klatre. På sitt bratteste er det en bra bakke, men det er ikke så mange prosent gjennomsnittlig stigning. I og med at vi skal oppom på Gåsbu først, blir det en tøff finale.

Tidligere år har det utelukkende vært etappen til Lillehammer som har avgjort kampen om sammenlagtseieren. Slik er det ikke sikkert det blir i år.

– Denne etappen setter litt mer press på rytterne. De er vant til at det er lørdagsetappen som betyr noe i sammendraget, men nå kan det skje mer i sammendraget på fredagen også, avslutter Linnestad.

Les mer om Tour of Noway-ruten her!

Tagget med:

Les også disse