MYE JUBEL: Arnaud Démare har fått øvd inn feiringene sine denne uka. Her fra Tour de Suisse i juni. Foto: Tim de Waele/Getty Images

Démare med ellevill storeslem i fransk ritt

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 24.08.18 21:44

Del på    

Gjorde noe ingen har klart på tolv år.

Med fire WorldTour-lag og ytterligere tre lag som var med i årets Tour de France, hadde Tour Poitou-Charentes en relativt god startliste til å være et 2.1-ritt.

Det hindret likevel ikke Arnaud Démare i å være fullstendig overlegen. Franskmannen vant nemlig alle de fem etappene i rittet og rasket selvfølgelig med det også med seg sammenlagtseieren og seieren i poengkonkurransen.

At han, med de faste opptrekkerne Ramon Sinkeldam og Jacopo Guarnieri tilstede, skulle vinne de fire spurtetappene var ingen stor overraskelse. At han skulle vinne torsdagens 22,9 kilometer lange tempo var dog vesentlig mer overraskende og hans første seier på en tempo i karrieren. Franskmannen vant der syv sekunder foran Sylvain Chavanel og fulgte opp seieren med å vinne fredagens femte og avsluttende etappe.

 

Fem etappeseirer på rad er noe en rytter som Jakub Mareczko klarte i Tour of Hainan i fjor, men på europeisk jord er det ikke gjort i et profesjonelt ritt siden Alessandro Petacchi vant samtlige fem etapper i Niedersachsen Rundfahrt i 2006, ifølge en melding fra Groupama-FDJ på Twitter.

Démares drømmeuke gjorde også sitt til at han gikk opp fra relativt beskjedne tre seirer til ni seirer denne sesongen.

Tagget med:

Les også disse