NØGD: Alexandre Vinokourov. FOTO: © Tim De Waele

Dansk 22-åring til Astana

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 16.10.18 12:32

Del på    

Blir lagkamerat med Fuglsang og Cort.

(procycling.no): Både Jesper Hansen og Matti Breschel har takket av siden sist, men Astana Pro Team bekrefter at det blir tre ryttere med dansk pass i neste års stall.

Den forhenværende Riwal-rytteren, Jonas Gregaard, har nemlig innkassert en toårig kontrakt med den kasakhstanske satsingen.

22-åringen har hospitert for laget siden august. Han har blant annet gjort sine saker bra i Vuelta a Burgos og Brussels Cycling Classic. Tidligere har den talentfulle klatreren kjørt inn en tredjeplass i Giro Valle d’Aosta.

– Jonas Gregaard har kjørt noen få løp for laget vårt, og både sportsdirektører og hans kommende lagkamerater har gitt ham gode skussmål. Jonas er talentfull, seriøs og hardtarbeidende. Han er dessuten 100 prosent dedikert til sykkelsporten. Han passer perfekt inn på laget vårt, og jeg er glad for at han nå starter proffkarrieren sin hos oss i Astana, sier lagsjef Alexandre Vinokourov til lagets hjemmeside.

Astana har vært aktive på overgangsmarkedet så langt i høst, og har blant annet sikret seg brødreparet Gorka og Ion Izagirre fra Bahrain-Merida, samt Manuele Boaro og Davide Ballerini. Sistnevnte ankommer fra Androni Giocattoli Sidermec.