LEGGER OPP: Gunn Rita Dahle Flesjå.

Dahle Flesjå legger opp

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 30.11.18 09:21

Del på    

Legenden avslutter karrieren som profesjonell terrengsyklist.

(procycling.no): I en pressemelding fredag kunngjorde Gunn-Rita Dahle Flesjå at hennes 23 år lange proffkarriere er over.

2018 ble dermed hennes siste sesong på toppnivå, en sesong der 45-åringen tok sin 30. seier i verdenscupen og gull i maraton-EM.

– Først og fremst vil jeg takke min ektemann og coach Kenneth, som har støttet meg og stilt opp i medgang og motgang helt siden vi hadde våre første sykkelturer sammen vinteren 1998/99, skriver Dahle Flesjå.

Dahle Flesjå kan se tilbake på en innholdsrik karriere, bestående av blant annet OL-gull, fem VM-gull i rundbane, fem gull i maraton-VM og fire sammenlagtseire i verdenscupen.

Å ta den 30. seieren i verdenscupen var et mål Dahle Flesjå satte seg i 2006.

– Den gang virket det som et ganske uoppnåelig mål. Det tok kanskje noe lenger tid enn hva vi hadde regnet inn, men da smakte det da også ekstra godt «på overtid» å nå denne målsettingen denne sommeren, skriver veteranen.

På overtid

Overfor Stavanger Aftenblad innrømmer Dahle Flesjå at å bestemme seg for å legge opp var en vanskelig, men riktig beslutning.

– For bare noen måneder siden var dette en veldig skremmende tanke. Nå har det gått seg litt til. Jeg er på overtid og er veldig komfortabel med avgjørelsen. Jeg legger opp på topp, men synes det er forferdelig å kjenne at kroppen forfaller allerede, sier Dahle Flesjå til Aftenbladet

– Jeg har mange baller i luften, men de to første årene skal jeg ha en ambassadørrolle. Der skal jeg teste produkter, motivere flere kvinner til å sykle, dele erfaringer og holde foredrag, sier 45-åringen

Tagget med:

Les også disse