IKKE FORNØYD: Magnus Cort, her avbildet som Astana-rytter i fjor, er ikke fornøyd med antidoping-arbeidet i fransk ritt. FOTO: Justin Setterfield/Getty Images

Cort raser mot manglende dopingkontroll

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 11.02.20 08:56

Del på    

Dansken sender klar beskjed til UCI.

(procycling.no): Ifølge Magnus Cort ble det ikke gjennomført dopingkontroller i det franske etapperittet Etoile de Bessèges forrige uke.

I løpet av det fem dager lange rittet stakk den danske EF Education First-rytteren av med en etappeseier og poengtrøya, men 27-åringen var mildt sagt mindre fornøyd med dopingkontrollørenes manglende tilstedeværelse.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

– Det var ikke noen dopingkontroll i dette rittet. Jeg forstår det ikke, hvordan det er tillatt å ha et ritt på dette nivået, med sju WorldTour-lag til start, uten dopingkontroll, skriver Cort i et innlegg på Instagram.

– Etter min mening er dette simpelthen ikke okay, UCI, skriver dansken og peker en finger mot det internasjonale sykkelforbundet.

Overfor dansk TV 2 utdyper Cort sin frustrasjon over situasjonen.

– Det forundrer meg at det overhodet kan la seg gjøre. Det er rett og slett uvanlig at de ikke har noen kontroll. Som regel er det alltid vinneren, ledertrøyen og kanskje en-to tilfeldig utvalgte fra etappen som et minimum som blir testet, sier Cort til TV 2

– Jeg tror at dopingkontroller virker, om ikke annet har de en preventiv effekt. Hvis det blir flere ritt hvor man vet det ikke er dopingkontroll, så kan man risikere at folk begynner å spekulere i det, advarer dansken.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Årets Etoile de Bessèges ble vunet av franskmannen Benoît Cosnefroy (AG2R La Mondiale), med italieneren Alberto Bettiol (EF Education First) på andreplass og franske Alexys Brunel (Groupama – FDJ) på tredje.

Tagget med: , ,

Les også disse