OVERLEGEN SEIER: Sonny Colbrelli har en god avslutning også i kupert terreng, og viste det da han spurtslo både Greg Van Avermaet og Alexander Kristoff (skimtes i bakgrunnen) under dag 4 av Tour of Oman. (Photo by Justin Setterfield/Getty Images)

Colbrelli: – Må bare takke Van Avermaet

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 19.02.19 15:23

Del på    

Belgieren kunne sperret konkurrenten inne ved gjerdet.

(procycling.no): Gentleman var et ord som gikk igjen i uttalelsene til Greg Van Avermaet og Sonny Colbrelli etter spurtoppgjøret på dag fire av Tour of Oman.

Mens Alexander Kristoff endte opp med å bli sperret bak franske Clément Venturini, lyktes det Bahrain-Merida-kapteinen å finne en åpning.

Colbrelli mente Van Avermaet hadde vært snill mot ham, mens Van Avermaet nok falt ned på at han for snill.

Se video av innspurten her:

En spurter med albuene ute, kunne godt ha funnet på å stenge den muligheten.

– Jeg er nødt til å takke Greg Van Avermaet, fordi han presset meg ikke inn mot sperregjerdene. Han var en gentleman. Jeg skrek at jeg gikk ut på hans høyre side, så det var perfekt for meg. Jeg er nødt til å takke Greg, uttaler den italienske etappevinneren til cyclingnews.com.

Lagde et hardt sykkelritt

CCC-laget la en offensiv plan for dagen ved å sende ut Nathan Van Hooydonck i bruddet.

Der hadde også Katusha-Alpecin (Ian Boswell) og Cofidis (Darwin Atapuma) plassert hvert sitt kort, og det skulle vise seg at trioen var vanskelig å kjøre inn.

Først ved kilometersmerket måtte trioen kapitulere. Derfra og inn var det en utmattende parti med 800 meter og rundt 4 prosents stigning opp til mål.

– Planen vår var å gjøre det til et hardt ritt og forhåpentligvis kjøre av noen spurtere underveis. Det ville gjøre vinnersjansene min større. Selv om det satt kjappe avsluttere igjen mot slutten, synes jeg vi gjorde det tøft nok, sier Van Avermaet.

– Kunne gjort det vanskeligere for ham

CCC tok til fronten over de siste passeringene av Al Jabal Street, der Kristoff – etter eget utsagn – «kjempet som en okse».

Les også: Kristoff: – Skikkelig bom fra min side

At det til slutt endte med andreplass for Van Avermaet, syntes han selv var litt bittert med tanke på arbeidet lagkameratene hans la ned for dagen.

– Vanligvis tetter en spurter åpningen når det kommer en annen rytter på innsiden. Colbrelli lå i skjul for vinden, og jeg startet spurten min ganske tidlig. Hadde jeg lagt meg over mot høyre, hadde det blitt vanskeligere for ham å komme rundt meg igjen. Det kunne ha gitt et annet utfall. Jeg lot det nok være litt for mye plass på innsiden. Det er litt synd, fordi dette kunne endt på et annet vis, men det ble som det ble, denne gangen, sier Van Avermaet.

Til slutt endte det opp med en ganske klar spurtseier til Colbrelli.

PS: Alexander Kristoff forsvarte sin grønne poengtrøye på etappen, mens Aleksei Lutsenko fremdeles leder rittet sammenlagt.