Sylvain Chavanel. Foto: Kjetil R. Anda

Chavanel mistet ledelsen i Dunkerque

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg

Publisert 13.05.17 17:53

Del på    

Sylvain Chavanel overtok ledelsen i 4 Jours de Dunkerque etter etappeseieren på fredag, men franskmannen fikk en ny tøff prøvelse på lørdagens kongeetappe. Med åtte lokale runder i Cassel, med to bakker, hvorav den siste på brostein, skulle forseres, ble det en hard etappe på den franske vestkysten.

Med to runder à 14,6 kilometer igjen, var Damien Gaudin (Armée de Terre) enslig i tet, snaut minuttet foran resten av feltet. Franskmannen ble kjørt inn før avslutningen, og den skulle vise seg å bli for tøff for Chavanel.

Veteranen måtte slippe inne på de siste kilometerne, og kom til slutt inn til en syvendeplass. Det var 44 sekunder bak etappevinner Ignatas Konovalovas, som støtet seg fra tetgruppen siste gang opp Mont Cassel. FDJ-rytteren kom dermed i mål tre sekunder foran Sander Armée, Oliver Naesen og Clément Venturini.

Med bonussekunder fra tidligere etapper er det derfor Venturini som nå leder sammenlagt, men kun to sekunder foran Armée og syv sekunder foran Naesen. Rittet avsluttes med en flat etappe til Dunkerque på søndag.

Tagget med: , ,

Les også disse