ALENE PÅ LANDEVEIEN: Carl Fredrik Hagen ligger ikke på latsiden nå som sykkelsesongen ellers er satt på vent. FOTO: Tim de Waele/Getty Images

CF dro ut på 28 mil lang treningstur alene: – Tror det er lengste noen gang

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 20.03.20 00:42

Del på    

Lotto-rytteren benyttet finværet til å teste ut nye veier.

(procycling.no): Med sykkelsporten og samfunnet generelt på vent på grunn av koronaviruset Covid-19, har det blitt store, uventede hull i rittkalenderen til sykkelproffer rundt om i verden.

Carl Fredrik Hagen skulle egentlig dratt til Spania i disse dager, hvor den opprinnelige planen sa deltakelse i Volta a Catalunya (23.-29. mars). WorldTour-rittet er naturligvis nå utsatt inntil videre.

Dermed har det blitt tid til noen solide treningsøkter istedenfor, og torsdagen var definitivt i den kategorien. Da klokket 28-åringen inn imponerende 283,56 kilometere på en snaut ni timers treningstur alene. Det viser økten han selv la ut på Strava

– Det var en veldig fin tur. Morsomt med nye veier og nye steder, sier Hagen til procycling.no.

Vant til lange turer

Oppegårdingen er kjent for å trene mye, og har flere ganger tidligere også fortalt om da han som 16-åring la alene ut på en 120 kilometer lang langrennstur.

Drøyt 280 kilometer er noe proffene kun overgår i ritt når de sykler Milano-Sanremo, som med nøytral sone ender opp på mer eller mindre 300 kilometer. 

Passende var det jo også med en slik langtur to dager før Milano-Sanremo opprinnelig skulle bli arrangert, selv om Hagen påpeker at det ikke akkurat var i hans tenker denne torsdagen.

– Hvor mange økter har du hatt av en slik lengde alene tidligere?

– Ingen. Tror det er lengste noen gang, sier Hagen.

– Kan ikke sykle så langt hver uke

Hagen er ikke alene om å dra på lange treningsturer om dagen. Onsdag la Oliver Naesen ut på en 365 kilometer lang treningstur sammen med kameraten Maxim Pirard langs grensa til Øst-Flandern. Strava-filen finner du her!

Vi kan også legge til at Uno-X-rytter Idar Andersen i fjor sommer la ut en økt på Strava som viste en tur på intet mindre enn 374 (!) kilometere.

– Det er mulig det blir flere slike turer, men jeg kan ikke sykle så langt hver uke. Men seks-syv timer blir det flere av, sier Hagen om mulighetene for flere lange turer de neste ukene. 

Torsdag var han også ute på et ganske stramt tidsskjema. Kun noen korte stopp for fylling av flasker og litt lommemat ble det tid til på den drøye rundturen fra Oppegård til Romerike.

– Jeg skulle på middag til «svigers» klokka 18, sier Hagen, og understreker at de er helt friske. – Jeg rakk det med et nødskrik, sier han med et smil.

Syv treningstips under korona-pandemien

Tagget med:

Les også disse