Prøv Procycling Pluss idag

FOTO: Tim de Waele (TDWSport.com)

Skrekkvelt for Valverdes rival i dramatisk Catalunya-finale

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 25.03.18 16:32

Del på    

Veteranen holdt stand i fartsfylt Barcelona-avslutning.

(procycling.no): Simon Yates (Mitchelton-Scott) gikk til topps på den angrepsmettede avslutningsetappen av Volta a Catalunya søndag, da den eviggrønne Alejandro Valverde (Movistar) kom inn med de øvrige favorittene og sikret seg sammenlagtseieren i rittets 98. utgave.

Yates gikk solo over siste bakketopp og holdt unna med 13 sekunder for Paris-Nice-vinner Marc Soler (Movistar) i utforkjøringen ned til mål. 18 sekunder senere vant Pierre Latour (Ag2r) spurten i favorittgruppen der Valverde satt trygt.

– Jeg kom hit med store ambisjoner. Derfor er det deilig å innfri, sier britiske Yates – etter sin andre seier for sesongen.

Den alltid angrepsvillige Mitchelton-Scott-klatreren vant kongeetappen i Paris-Nice tidligere i år, hvor 25-åringen endte som nummer to sammenlagt.

Valverdes nærmeste utfordrer i sammendraget, Egan Bernal (Team Sky), var i likhet med sin 16 år eldre rival aktiv på de siste rundene, men krasjet kun få kilometer fra mål og måtte bryte. Dermed tok Valverdes med-kaptein Nairo Quintana (Movistar) andreplass sammenlagt, mens franske Latour klatret opp fra fjerde.

Trass i sin djerve, offensive sykling måtte Yates ta til takke med den forsmedelige fjerdeplassen, til slutt klokket inn på samme tid som Latour.

I en finale som dro seg til med åtte forseringer av den to kilometer lange Montjuic-bakken – Barcelona-toppen impregnert i norske sykkelminner etter Thor Hushovds Tour de France-etappeseier i 2008 – gikk angrepene i strie strømmer på de siste 40 kilometerne.

– Veldig synd

Valverde, som vant tilsvarende etappe i 2017, rykket til 24 kilometer fra mål, et angrep som ble skygget av andremann sammenlagt, Bernal (Team Sky), og brakte duoen opp til en sterk tetgruppe mens resten av feltet gikk oppløsning. På vei ned Montjuic smalt Bernal i asfalten, hindret av en likefullt uheldig José Rojas (Movistar), og kom seg ikke tilbake på sykkelen igjen.

Med sin argeste konkurrent ute av rittet, var det ingen tvil om at den 37-årige superveteranen Valverde skulle ta sin åttende seier for sesongen.

– Jeg så velten, det skjedde rett foran meg. I dag var det veldig glatt og farlig. Det var mye skitt på veien der velten gikk, sier Valverde om fallet til Bernal, colombianeren som ble fraktet til sykehus.

Skadeomfanget til Bernal er ennå ikke kjent.

– Hjulet gikk under Rojas, Bernal bremset hardt og fløy utover veien, sier Valverde videre.

– Det er veldig synd. Han var så god og ga alt for å holde seg tett. Man kan aldri være sikker på noe, før man er over målstreken.

 

Tagget med: , ,

Les også disse