Prøv Procycling Pluss idag

GOD DEBUTSESONG: Carl Fredrik Hagen har en god debutsesong på WorldTour-nivå å se tilbake på så langt. FOTO: Tim de Waele/Getty Images

Hagen håper på «boost» etter karrierens første høydeleir

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 2.08.19 19:28

Del på    

Tilbake igjen i konkurranse i Tour de Pologne.

(procycling.no): Vel fremme i Polen har det begynt å krible litt i beina til Carl Fredrik Hagen.

Fredag kveld er det lagpresentasjon inne i Krakow, før Tour de Pologne starter med en spurtetappe med start og mål i samme by. Det blir Hagens første rittdeltakelse på en drøy måned etter han kjørte inn til bronse på NM-fellesstarten 30. juni.

– Jeg gleder meg veldig til å sykle ritt igjen. Jeg synes egentlig tiden har gått fort etter NM. Jeg var to uker med laget i Livigno og så har jeg trent en uke hjemme og på fjellet, men det skal bli gøy å kjøre ritt igjen. 

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Første gang på høydesamling

I Livigno var laget på det meste åtte ryttere, med blant andre Jelle Vanendert, Bjorg Lambrecht og Victor Campenaerts.

For Hagens del var det første gang i karrieren han har vært med på en høydesamling.

– Jeg føler ting gikk som planlagt og jeg så på målinger underveis at kroppen min tålte høyden ganske greit. Vi måtte ikke justere noe vesentlig fra de som har trent i høyden tidligere, men vi tok det veldig piano da. Det var ikke noe Northug-opplegg akkurat. Vi hadde ganske god sikkerhetsmargin. 

Høydetrening har blitt stadig flittigere brukt av syklister de siste årene, hvor steder som Sierra Nevada og Teide nærmest alltid er besøkt av et knippe ryttere. Hjemme i Norge har Vegard Stake Laengen og spesielt Amund Grøndahl Jansen også brukt høydetrening de siste årene, mens en type som Alexander Kristoff hadde sin første lille høydesamling da rytterne bodde oppe i høyden de siste dagene i årets Tour de France.

– Det er jo målet, å få en liten boost. Det var en fin tid å prøve det på, under kontrollerte former. Se hvordan kroppen reagerer og se om det er noe jeg skal praktisere mer i system neste år. Vi får se litt, jeg tror i hvert fall det ikke har gjort meg svakere, mener Hagen.

– Skal passe meg bra

I Polen kommer Lotto Soudal (som vil ha navnet Lotto Fix All i rittet med tilsvarende spesielle trøyer) med Bjorg Lambrecht som det sannsynligvis beste kortet.

– Nå har vi ikke hatt et stort møte enda, men slik jeg forstår det vil vi ha flere kort å spille på. Det er ikke tvil om at flere av bakkeavslutningene passer veldig bra for Bjorg, om han føler seg bra. Så har vi (Tomasz) Marczynski på hjemmebane og vi har ryttere som kan gjøre ting fra brudd. Jeg får nok også muligheten til å kjøre for et godt resultat om jeg føler meg bra, men i utgangspunktet skal man prøve å få beina i gang igjen og ta det litt dag for dag.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

På de første tre etappene er det spurterne det handler om, mens de siste fire blir avgjørende for rytterne som vil kjempe i toppen av sammendraget. 

– Etappene ser veldig fine ut. Det er ingen veldig lange fjell som i Dauphiné eller som de vi kjørte på samling i Livigno, men det er kortere puncheur-bakker. Ganske mye hardt, litt korte og intensive etapper. Det skal jo passe meg bra, så vi får se litt. Jeg tror de andre gutta også er i slag, så enten går jeg «all in» for å hjelpe dem mest mulig om de føler seg bra, eller så er jeg klar for å gripe en mulighet om det skulle by seg en mulighet som i Dauphiné, sier Hagen med referanse til tredjeplassen hans på den avsluttende etappen i det franske etapperittet.

Foreløpig plan om å avslutte sesongen i Kina

Hagen har så langt 44 rittdager på UCI-nivå denne sesongen, kun én rittdag mindre enn hadde i både 2018 og 2017. Sesongen startet han allerede i januar i Tour Down Under og mulighetene virker også gode for at han kan bli å se i Vuelta a España som starter senere denne måneden.

Høsten er nok likevel langt fra over der.

– Jeg har jo lyst til å kjøre VM. Selvfølgelig har jeg lyst til det, representere Norge og gjøre en god jobb for landslaget. Får jeg muligheten, har jeg lyst til det, sier han om fellesstarten den 29. september. 

Der vil trolig Hagen måtte kjempe om én av seks plasser.

– I og med at jeg startet sesongen i januar, er jeg blant dem som kan kutte sesongen tidlig om jeg ønsker det. Men jeg har for øyeblikket ikke noe behov for det. Slik det ser ut nå skal jeg kjøre Hammer Hong Kong og Tour of Guangxi, så da kjører jeg til 22. oktober, forteller Hagen.

Blir det tur til Kina, blir han dermed ikke å se i et ritt som Il Lombardia, som kjøres samme dag som åpningsdagen i Hammer Hong Kong.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: , ,

Les også disse