NY TIMESREKORD: Victor Campenaerts satte ny timesrekord tirsdag. FOTO: Tim de Waele/Getty Images

Campenaerts satte ny timesrekord

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 16.04.19 19:17

Del på    

Knuste Wiggins’ rekord.

(procycling.no): Tirsdag kveld klokken 18 satte Victor Campenaerts av gårde på sitt forsøk på timesrekorden, i velodromen i Aguascalientes, Mexico, 1800 meter over havet.

Én time senere var en ny timesrekord et faktum. I tillegg til å slå rekorden ble han også historisk da han ble den første rytteren til å passere 55 kilometer, og offisielt ble lengden 55,089 kilometer.

– Jeg har fokusert på dette lenge så jeg er veldig glad for at jeg tok rekorden, og jeg er også veldig glad for at jeg klarte 55 kilometersmerket.

Foran hele veien

Belgieren har jobbet i flere måneder mot å kunne slå rekorden til Bradley Wiggins, som var på 54,526 kilometer, som ble satt i 2015 på Lee Valley VeloPark i London.

ANNONSE: Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Lotto Soudal-rytteren har tilbrakt to måneder i høyden i Namibia, for å forberede seg, mens han de to siste ukene har oppholdt seg i Aquascalientes. Det eneste rittet han har syklet denne våren er Tirreno-Adriatico, som var lagt inn for å trene utholdenheten hans. I det italienske etapperittet vant han den siste, 10 kilometer lange tempoetappen.

27-åringen bygde sakte, men sikkert opp farten på de innledende rundene, og da han hadde syklet 15 minutter lå han på skjema til å klare over 55 kilometer, og hadde grei klaring på rekorden til Wiggins.

Sterk innspurt

Farten skulle imidlertid holdes oppe de neste 45 minuttene. Etter å ha passert halvtimen lå han an til godt over 55 kilometer, men anslaget gikk etter hvert litt nedover. Rundetidene var imidlertid fremdeles svært solide, stort sett alltid under 16,5 sekunder (på 250 meter), og da han nærmet seg innspurten virket en rekord uungåelig.

Med et snitt på 55,1 kilometer i timen tok han fatt de på siste ti minuttene. Snittfarten fortsatte å gå litt nedover, men de fem siste minuttene maktet han å skru opp farten litt igjen. Med rundt halvminuttet igjen av forsøket tok han rekorden til Wiggins og fortsatte mot 55 kilometersmerket.

Like før klokken gikk ut passerte han 221 runder og brøt dermed barrieren.

– Det var veldig hardt, spesielt fordi jeg var litt optimistisk de første 30 minuttene. Du må være optimistisk, men etter en halvtime så var det viktig å sette en ny fart, en litt saktere fart. Jeg sakket ned litt, men jeg tror jeg fremdeles lå foran Wiggins hele veien. Jeg er veldig glad. Jeg har jobbet hardt og lenge for dette. Laget har støttet meg og gav meg 100 prosent tillit.

ANNONSE: Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: , ,

Les også disse