RISIKERER STRAFF: Caja Rural kan bli utestengt etter to dopingsaker. FOTO: Tim de Waele/Getty Images

Caja Rural risikerer utestengelse etter ny dopingsak

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 12.12.19 17:23

Del på    

Lagets Domingos Goncalves med uregelmessigheter i blodpasset.

(procycling.no): Det spanske prokontinentallaget Caja Rural – Seguros RGA kan bli utestengt i opptil 45 dager etter at uregelmessigheter er oppdaget i blodpasset til Domingos Gonçalves.

Det internasjonale sykkelforbundet UCI varslet torsdag at avvik var funnet i portugiserens blodverdier basert på prøver fra 2016 og 2018. 30-åringen ble proff med Caja Rural i 2016, og var tilbake i aksjon for det spanske laget denne sesongen, etter to år med det portugisiske kontinentallaget Radio Popular Boavista i 2017 og 2018.

Etter en solid sesong med blant annet sølv i sitt nasjonale tempomesterskap var Gonçalves en av lagets utvalgte til årets Vuelta a España. Gonçalves holdt tempotittelen i 2017 og 2018, da han også vant eb etappe i Volta a Portgual.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Avvik i Gonçalves sitt blodpass kommer etter at Caja Rural-rytter Jamie Roson Garcia ble varslet om det samme i februar. 26-åringen fikk en utestengelse på fire år da uregelmessigheter fra spanjolens blodpass fra perioden 2016 til 2017 ble oppdaget.

Med to dopingsaker innenfor samme 12-månedersperiode står Caja Rural i fare for å bli utestengt fra konkurranse. Ifølge artikkel 7.12.1 i UCIs antidopingregelverk kan det spanske laget suspenderes fra konkurranse i en periode på mellom 15 og 45 dager.

Tidligere har det spanske laget Team Burgos-BH og det italienske laget Androni blitt utestengt som følge av denne regelen.

Tagget med: , , ,

Les også disse