UTESTENGER: Burgos-BH. FOTO: Maximiliano Blanco/Velo/Tim De Waele/Getty Images

Burgos suspenderes etter tre dopingsaker

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 30.11.18 08:06

Del på    

Laget utestenger seg selv i tre uker.

(procycling.no): Burgos-BH vil ikke være å se i konkurranse i januar og februar. Det spanske laget har nemlig gått inn for en selvpålagt suspensjon etter en rekke dopingsaker de siste tolv måneder. 

Etter at både David Belda, Igor Merino og Iban Salas havnet i dopinggarnet det siste året, har spanjolene valgt å ilegge seg selv en tre uker lang utestengelse. 

Ifølge reglementet til det internasjonale sykkelforbundet UCI, kan et lag i Burgos-BH sin situasjon utestenges fra konkurranse i alt fra 15 til 45 dager. Men det spanske prokontinentallaget venter altså ikke på straff fra UCI.

– Vi har besluttet å utestenge oss selv i tre uker, og i løpet av denne perioden skal vi organisere en samling, der måter å motvirke doping står sentralt, opplyser lagets manager Julio Andrés Izquierdo i en pressemelding.

– Vi ønsker å gå lenger enn det nåværende meldepliktsystemet og det biologiske passet, og opprettholde interne kontroller for å holde bedre kontroll på våre ryttere og vite nøyaktig hva som skjer med dem.

Tre dopingsaker

Tidligere denne måneden ble det kjent at 27-åringen Salas ilegges en fire år lang utestengelse etter at unormale blodverdier ble avdekket i hans biologiske pass. 

Denne saken oppsto et snaut år etter at 35-åringen Belda også ble utestengt i fire år etter en positiv EPO-prøve. 

I forrige uke ble 28-årige Merino dømt til samme straff, i kjølvannet av positiv prøve for vektshormoner i sommer.

Tagget med: , ,

Les også disse