BRUDDSEIER: Cameron Meyer har ikke så mange proffseirer, men han har vist sterk fra brudd tidligere. Her fra Tour de Suisse i 2014.

Bruddseier i Tour of Britain

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 3.09.18 16:42

Del på    

Cameron Meyer vant den tøffe etappen.

Med en 600 meter lang bakke på 14,3 prosent allerede etter seks kilometer, var stemningen lagt for mandagens etappe i Tour of Britain. Den andre etappen i rittet hadde flere bakker underveis, hvor den siste, Challacombe Hill (1,8 kilometer á 8,8 prosent), kom med drøyt to mil igjen.

På det bratteste var stigningen helt oppe i 20 prosents stigning og sørget dermed for splittelser i både brudd og hovedfeltet. Sammenlagtleder André Greipel var blant dem som måtte slippe fra feltet.

I front var Scott Davies (Dimension Data) først over. Davies var en del av bruddet som gikk av gårde tidlig på etappen og hadde bruddkameratene Cameron Meyer (Mitchelton-Scott) og Alessandro Tonelli (Bardiani-CSF) like bak. De kom opp igjen til Davies i utforkjøringen.

Til tross for at de ikke ledet med mer enn et drøyt minutt inn på de siste to milene, holdt de imponerende godt unna i avslutningen.

Kreftene tok slutt for Davies med seks kilometer igjen, hvor han bare måtte se at Meyer og Tonelli kjørte fra ham i en slak utforkjøring.

Inn på den siste kilometeren var det kun ti sekunder ned til en jaktende gruppe, men det holdt akkurat for de to. Meyer åpnet spurten med 200 meter igjen og var klart bedre enn sin italienske konkurrent.

Dermed ble det etappeseier til Meyer, mens Tonelli overtok ledelsen i sammendraget etter at han plukket fem bonussekunder underveis på etappen. I mål tok Meyer ti bonussekunder, mot Tonellis seks. I tillegg var Meyer ett sekund foran i mål, noe som altså gjør at de havnet på samme tid. Dermed var det plassiffer som ble avgjørende, hvor Tonelli hadde 74 mot Meyers 76.

Aktive sammenlagtfavoritter

Bak bruddet hadde Hugh Carthy (EF-Education First) angrepet fra feltet med tre mil igjen. Briten kjørte sterkt oppover Challacombe Hill, men det gjorde også Julian Alaphilippe (Quick-Step Floors) i feltet. Bakkespesialisten kom seg opp til Carthy og sammen tok de opp jakten på bruddet, som var et drøyt minutt foran over toppen.

Bakfra kom også Bob Jungels (Quick-Step Floors), Wout Poels (Team Sky), Primoz Roglic (Team LottoNL-Jumbo), Patrick Bevin (BMC), Jasha Sütterlin (Movistar) og Chris Hamilton (Sunweb) opp til de to.

Der gjorde Bob Jungels mye jobb for å gi Julian Alaphilippe en mulighet til å kjempe om etappeseieren, men de klarte altså ikke å hente inn de siste restene av bruddet. I spurten om tredjeplassen var Bevin like foran Alaphilippe.

Tagget med: ,

Les også disse