I FINALEN: Amund Grøndahl Jansen endte på 13.-plass i Ronde van Drenthe. Her fra Dubai Tour. FOTO: © Tim De Waele

Skulle spurte om seieren, men bruddet gikk inn

Magnus Wikan
Tips meg

Publisert 11.03.17 18:17

Del på    

– Vi kunne ikke sitte oss frem og kjøre, sier Amund Grøndahl Jansen etter Ronde van Drenthe.

(procycling.no): For Amund Grøndahl Jansen (LottoNL-Jumbo) ble Ronde van Drenthe en noe bittersøt affære. Lagkameraten hans, Twan Castelijns, kom seg av gårde i det tidlige bruddet, men det skulle vise seg å holde ut lenger enn forventet.

Etter planen skulle LottoNL-Jumbo nemlig ta kontrollen i feltet på de svingete siste kilometerne, slik at de kunne gi Grøndahl Jansen et perfekt opptrekk på oppløpet. Men ettersom Castelijns og bruddkamerat Jan-Willen van Schip (Delta) fortsatt hadde en solid luke ned til feltet, måtte Lotto overlate ansvaret til Wanty Groupe-Gobert.

For lagets del skulle det vise seg å være en fornuftig avgjørelse. Dessverre gikk det utover Grøndahl Jansens seierssjanser.

Havnet bak

For Wanty klarte aldri å hente inn de to utbryterne. Med feltet dampende elleve sekunder bak, gjorde Castelijns og van Schip opp om seieren. På oppløpet var sistnevnte raskest.

Mens den 24 år gamle Delta-rytteren jublet for seier i målområdet, vant Jasper de Buyst spurten i feltet. Grøndahl Jansen endte på en 13.-plass.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

PODIET: Seierherren Jan-Willem van Schip (i midten) vinker til publikum. Twan Castelijns (til v.) og Jasper de Buyst (til h.) står ved hans side. FOTO: ©Tim De Waele

– Ideelt sett burde vi tatt kontrollen tidligere, for vi hadde jo hele laget i gruppen. Veien var smal og full av svinger, så med en gang vi slapp noen lag foran oss, havnet jeg plutselig langt bak. Da ble det slitsomt i spurten, forklarer nordmannen til procycling.no.

Selv om avgjørelsen fratok ham muligheten til å ta sin første seier som proffrytter, mener han likevel at laget gjorde det riktige.

– Vi kunne jo ikke sitte oss frem og kjøre. Twan kunne jo vinne. Jeg er ikke så god at jeg kunne ha garantert en bedre plassering enn andreplass dersom det hadde endt med en spurt. Twan gjorde et kjempeløp og vi er fornøyde med andreplassen, sier Grøndahl Jansen.

Ny sjanse i Nokere

Men han innrømmer samtidig at 13.-plasser i 1.1-ritt ikke er noe han samler på.

– På dette nivået skal jeg alltid klare å sitte i front, så min egen plassering er ikke bedre enn forventet. Samtidig er det godt å få en bekreftelse på at jeg kan prege disse rittene, selv om jeg helst hadde ønsket å være lenger oppe på resultatlisten, sier han.

Onsdag får han en ny sjanse til å spurte om seier. I Nokere Koerse er han nemlig også rytteren LottoNL-Jumbo skal kjøre for.

– Det ender sannsynligvis med en spurt, så forhåpentlig får jeg sjansen til å spurte fra front der, sier neo-proffen.

Også August Jensen (Team Coop) satt godt plassert i «hovedfeltet» i finalen. Han endte til slutt på en 17.-plass.

 

Tagget med: , , ,

Les også disse