HAR OPERERT UT SVULST: Dave Brailsford, her under årets Tour de France. Foto: Chris Graythen/Getty Images

Brailsford fikk påvist prostatakreft

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 13.09.19 11:41

Del på    

Opererte ut svulst etter Tour de France.

(procycling.no): Det forteller han i et intervju med The Times.

Brailsford er lagsjef for Team Ineos, som for syvende gang siden 2012 vant Tour de France i sommer. Denne gang var det Egan Bernal som gikk til topps, men det ble altså en meget spesiell oppladning til rittet for Brailsford.

Det var i februar han først fikk en telefon fra legen som ville ha inn til en sjekk etter at man så økte verdier av PSA – prostata spesifikt antigen.

Brailsford sier selv at han tenkte at han var for travel til å sjekke det, men han takker legen for at han satte foten ned og sørget for at Brailsford fikk en grundigere sjekk. Der fant man en svulst og uka før Tour de France ble det tatt en vevsprøve. 

– De sa at de ville gi meg beskjed i løpet av ti dager. Da legen ringte samme kveld og sa «kom hit i morgen», tenkte jeg at det ikke var en god samtale, sier Brailsford.

Under Tour de France fordypet han seg i all mulig informasjon om prostatakreft og da han kom hjem fra Frankrike ble svulsten operert ut i en fem timer lang operasjon.

– Fire-fem dager etter operasjonen sendte noen meg heldigvis den perfekte meldingen: «Dette er ikke en test av personligheten din, motivasjonen din eller hvor raskt du kan klare noe. Du må bli frisk. Det eneste som kan hjelpe er tid», sier Brailsford.

– Jeg trengte å høre det, for det er motsatt av slik jeg normalt sett er. Jeg ville tenkt «hvis jeg prøver hardere, kommer jeg tilbake raskere». 

Foreløpig vet man ikke om operasjonen har vært suksessfull og hindret videre spredning, men Brailsford er denne uken igjen tilbake i manesjen i Tour of Britain og ifølge The Times tok han torsdag sin første sykkeltur siden operasjonen.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

 

 

 

Tagget med: ,

Les også disse