KNEP SEIEREN: Marta Bastianelli var raskest på oppløpet i Vårgarda. FOTO: Luc Claessen/Getty Images

Borgli topp ti i Vårgarda

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 18.08.19 14:56

Del på    

VIDEO: Bastianelli knep seieren på streken.

(procycling.no): På samme vis som i 2018 ledet Marianne Vos an rundt den siste svingen, med 300 meter til målstreken i UCI Women’s WorldTour-rittet Vårgarda. Nederlenderen tok svingen bedre enn sine konkurrenter og langet ut.

CCC Liv-rytteren åpnet umiddelbart opp en luke til Marta Bastianelli, som lå i andreposisjon rundt svingen, og med 100 meter til mål så det ut som hun skulle klare å holde hele veien og ta sin fjerde seier i det svenske rittet.

Bastianelli hadde på sin side fått hentet fart og begynte å knappe inn på Vos og på de siste meterne falt Vos litt ned på setet, tydelig sliten, mens den italienske mesteren fremdeles hadde momentum.

Vos presset frem sykkelen mot målstreken, men Team Virtu Cycling-rytteren kom veldig raskt på de siste meterne og kunne strekke hendene i været.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Karrierebeste for Borgli

Rittet ble et utskillelsesritt, hvor rytterne falt av fra halen av feltet. Det var utallige forsøk gjennom rittet og de åtte gruspartiene rytterne skulle gjennom, men det ble aldri noen store luker.

Dermed var det et stort felt som kom inn på de siste to rundene, men heller her maktet noen å sette inn det avgjørende angrepet. Vita Heine var den eneste rytterne på det norske landslaget som satt igjen, og i bakken på den lokale, 15 kilometer lange runden som avsluttet rittet, var hun fremme og gikk med på noen akselerasjoner, men det resulterte aldri i noe.

(artikkelen fortsetter under)

Inn på de siste kilometerne kom Parkhotel Valkenburg til fronten, for å prøve å sette opp Lorena Wiebes, mens Team Virtu også gjorde sin del av jobben for Marta Bastianelli.

Den ferske FDJ Nouvelle – Aquintane-proffen Stine Borgli ble sittende alene og kjempe om posisjonene på de siste to meterne, men fikk posisjonert seg rundt tiendeposisjon rundt den siste svingen.

Borgli forserte noe i spurten, men mot slutten ble hun sittende og spurte, og noen ryttere passerte. 29-åringen ble likevel nummer ni, hennes beste plassering i et Women’s WorldTour-ritt i karrieren.

Tagget med: , , ,

Les også disse