KLASSE: Albertio Bettiol er klar for BMC Racing. Her er han avbildet sammen med Oliver Naesen under Critérium du Dauphiné. © Tim De Waele

BMC henter viktig brikke til klassikerne

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 3.08.17 09:36

Del på    

Alberto Bettiol signert fra Cannondale.

(procycling.no): Med både Daniel Oss (til Bora-Hansgrohe) og Manuel Quinziato (legger opp) var teamsjef Jim Ochowitz nødt til å foreta seg noe lurt på overgangsmarkedet.

Det gjorde han også: To dager etter at Oss ble bekreftet til Bora-Hansgrohe, ble det klart at Alberto Bettiol ankommer BMC fra Cannondale.

Italieneren har vist god progresjon de siste to sesongene, og spesielt i klassikerne. I år ble han 10 i E3-Harelbeke og 24 i Flandern. For to år tilbake viste han også at han behersker mer kupert terreng, da han ble 7 i GP Montreal og 4 i Quebec.

Imponerende resultater

Denne sesongen ble han femtemann i den kuperte avslutningen mot Longwy under touren. Han kjørte også ifra sin gruppe mot slutten av Clásica San Sébastian nylig, og ble nummer seks.
– Alberto er ikke mer enn 23 år gammel, men han har vært med i WorldTouren siden 2014 og har noen veldig bra resultater på CV’en sin. For ikke lenge siden ble han sjettemann i San Sébastian mot noen av de beste klatrerne i verden, sier Jim Ochowicz om signeringen.

Bettiol vil uten tvil bli en solid hjelper for Van Avermaet. Belgieren var årets store rytter i klassikerne. Han vant Paris-Roubaix, Omloop Het Nieuwsblad, E3 Harelbeke og Gent-Wevelgem, i tillegg ble han nummer to i Flandern rundt og Strade Bianche.

Gleder seg til å kjøre med Van Avermaet

– Jeg har alltid sett på BMC som et utrolig profesjonelt lag, et av de – om ikke det aller største – laget i WorldTouren. Uansett hva rollen min blir, vil jeg gjøre mitt ytterste. Jeg ser fram til å sykle sammen med en mester som Van Avermaet, og lære av ham og resten av klassikerlaget, sier Bettiol.

Det har også versert rykter om at Alessandro De Marchi skal være på vei bort fra laget, men italieneren skal ha kontrakt med BMC Racing også i 2018.

Tagget med: , , ,

Les også disse