Knust: Bjørn Tore Hoem måtte tørke tårer og blod etter en finale han var alt annet enn fornøyd med. Sammenlagthåpet er ute for Joker Icopal-rytteren. Foto: Kjetil R. Anda / Sykkelmagasinet

Blodig Hoem sønderknust

Kjetil Rakkenes Anda
Tips meg @KjetilAnda

Publisert 27.05.17 19:45

Del på    

Joker Icopal-håpet veltet ut av sammenlagtkampen.

SANDNES (procycling.no/Sykkelmagasinet): Alt så rosenrødt ut for Bjørn Tore Hoem underveis på de knallharde finalerundene i Sandnes, helt til siste gang feltet skulle opp Bakken. Åttendeplassen i sammendraget visste at han måtte sitte langt framme før stigningen, men var på etterskudd. Derfor ble det en lang syrespurt for å avansere i feltet, men midt i kaoset er det en annen rytter som har fått hammeren og skeier til side.

Resultatet er nådeløst: Hoem smeller inn i rytteren og går ned for telling. Blodig kommer han seg på sykkelen igjen, men klarer aldri å ta igjen teten. Han kommer som 33. mann i mål, 54 sekunder bak Edvald Boasson Hagen som vant.

Plastret sammen

Der kjører han opp til sin sougneur, kaster sykkelen i fra seg, og må gå for seg selv en liten stund før han kommer oppgitt tilbake og må fortelle lagkameratene hva som har skjedd. Minutter senere sitter han i en campingstol på utsiden av Joker-bilen og får plastret sammen sårene, med hodet i hendene – tydelig knust.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Skuffet: Her har Hoem akkurat kommet i mål og kastet sykkelen fra seg. Foto: Kjetil R. Anda / Sykkelmagasinet

– Jeg vil ikke skylde på noen. Det er min egen feil at jeg ikke var langt nok foran i bakken, men vi hadde en plan om å kjøre inn der både andre og tredje gang, og det ble ikke gjort. Men jeg tror laget kjørte det de var gode for – jeg var også for langt bak, så jeg kan ikke klage, sier 26-åringen til procycling.no.

Les også: Boasson Hagen solo inn til Sandnes

Eresfjordingen har gode minner fra lørdagens etappe. I fjorårets utgave gikk det langt bedre da han kom til mål sammen med Asbjørn Kragh Andersen. I spurten tapte han, men sikret seg likevel en solid andreplass. Bitterheten er dog større i år.

– Dette er tusen ganger verre. Det er ikke sikkert jeg hadde blitt andremann i dag, men jeg hadde vært fornøyd med å komme inn i første gruppe.

– Hva tenker du om sammendraget nå?

– Det er sikkert kjørt.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Tøffing: Hoem klarte tross skuffelsen å ta seg sammen for å snakke med media etter uhellet som frarøvet ham en god sammenlagtplassering i Tour des Fjord. Foto: Kjetil R. Anda / Sykkelmagasinet

Tilnærmet perfekt

Derfor må Joker Icopal sette sin lit til Carl-Fredrik Hagen som kun var tre sekunder bak Boasson Hagen i mål. Dermed ligger han på tiendeplass i sammendraget, 44 sekunder bak Dries Van Gestel i gult.

Likevel er den skuffelse å spore i Joker-leiren etter Hoems spolerte sjanser.

– Vi gjorde egentlig alt perfekt til siste runde, da kjører vi dårlig. Jeg hadde ikke beina til å kjøre frem, og da blir det som det blir, oppsummerer Markus Hoelgaard.

Han fikk ikke med seg selve velten til lagkameraten, men passerte like etter.

– Jeg så han sto der og prøvde å vente på bunnen av bakken, men det gikk for sent. Det er mye folk overalt og du får litt tåkesyn, sier Ålgård-gutten.

Sportsdirektør Svein Erik Vold sier følgende om lagets innsats.

– Det er ikke alltid like lette å plassere seg for «klatrere» når det er en del med punch igjen i gruppa, så vi kan ikke være altfor skuffet, sier Vold og legger til:

– Men de både kan og skal klare det, så vi er ikke helt fornøyde.

Full fart: Markus Hoelgaard like før målpassering nest siste gang. Foto: Kjetil R. Anda / Sykkelmagasinet

Tagget med: , , ,

Les også disse