TILBAKE PÅ TOPPEN: Erlend Blikra vant gaterittet i Sandefjord. FOTO: Jakob Hanserud

Blikra endelig tilbake på toppen

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone
Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 22.06.18 22:46

Del på    

Team Coop seirende ut av intens kontinentallagsduell.

SANDEFJORD (procycling.no): Det ble en intens duell mellom de tre norske kontinentallagene i fredagens gateritt i Sandefjord. Til slutt endte det i en spurtduell, med alle tre lagene representert i front.

Syver Wærsted (Uno-X) åpnet spurten, men bakfra kom Erlend Blikra (Team Coop) i tynge klyv. Til slutt tok 21-åringen en overlegen og svært etterlengetet seier. Blikra, som har slitt med skader og sykdom i flere år, har vist tegn til gammel storhet denne sesongen, og på oppløpet viste han at han virkelig er tilbake.

LES OGSÅ: I Stavanger er han den eneste som av og til spurtslår Kristoff på trening. Nå er han endelig skadefri

– Du har hatt en del motgang, men virker å være tilbake nå?

– Ja, det begynner å ligne på noe nå. Jeg følte meg bra gjennom vinteren og kom skikkelig inn i treningen igjen. Det var egentlig bare snakk om tid før jeg var oppe på et nivå hvor jeg kunne vinne ritt igjen, forteller han til procycling.no etter målgang.

At den talentfulle Stavanger-mannen var i posisjon til å spurte om seieren hadde han i stor grad lagkamerat Håkon Lunder Aalrust å takke for. Henrik Evensen var avgårde på den siste runden, men Aalrust gjorde en stor innsats for å hente den høyreiste Joker-rytteren.

– Håkon er så sterk. Han kjører jo hele siste runden og klarer å ta igjen Evensen. Det var helt rått!

Heseblesende start

Joker Icopal satte tonen fra start av i det drøyt timeslange gaterittet for menn senior. Kontinentallaget satte fart på den første runden og Herman Dahl angrep. Kjøret fortsatte og Herman Dahl var den neste til å angripe.

Så begynte Team Coop og Uno-X Norwegian Development Team å følge opp initiativet. Rittet ble etter hvert en voldsom kamp om de tre lagene, med stadige angrep. Det var imidlertid umulig å få etablert de riktige konstellasjonene. Enten var ikke Joker med, eller så var ikke en av de to andre med.

Dermed maktet aldri noen å virkelig slite seg løs. Etter hvert ble også klubblagene mer aktive, og Andre Sotberg (TVK) og Sindre Bjerkestrand Haugsvær (Hero CK) var blant de mest offensive.

Evensen hentet på oppløpet

Etter én times sykling skulle det hele avgjøres i løpet av fem runder og det var status quo. Etter utallige angrep hadde det roet seg litt ned i feltet og man begynte å kikke litt på hverandre, men på de siste rundene dro det seg til igjen.

Kontinentallagene begynte å skru opp tempoet igjen og ut på den siste runden benyttet Henrik Evensen sine tekniske egenskaper til å åpne opp en luke til det etter hvert reduserte feltet. Den over to meter høye rytteren hadde sammen med Dahl i stor grad preget rittet hele veien, men feltet anført av Håkon Lunder Aalrust (Team Coop) måte virkelig jobbe for å kjøre ham inn igjen.

Ut på oppløpet hadde Joker-rytteren fremdeles en luke, men Aalrust gjorde jobben for å komme seg på bakhjulet hans igjen og Syver Wærsted (Uno-X) åpnet spurten fra hjulet hans, med Erlend Blikra (Team Coop) like bak.

Vant tross velt

Da Stavanger-mannen Blikra klinket til var det etter hvert ingen tvil om hvem som var den raskeste i Sandefjord i kveld. Regjerende mester Herman Dahl prøvde å matche farten, men var sjanseløs.

Susende mot målstreken kunne han strekke hendene i været og juble, med en god sykkellengde tilbake til Herman Dahl, mens Sindre Haugsvær tok tredjeplassen.

Drøyt halvveis i dagens ritt gikk 21-åringen i bakken da han var avgårde sammen med Henrik Evensen. Blikra kjørte inn i Evensens bakjul og gikk ned, men var imidlertid raskt på beina igjen. I tråd med regelverket kunne han stå over en runde, for så å slå følge med feltet igjen.

– Jeg og Evensen hadde en liten luke på feltet, men kom til å bli kjørt inn. For å få oversikt så jeg bak, så bare kjører jeg inn i bakhjulet hans. Tabbe av meg.

Tagget med: , , , , , , , ,

Les også disse