IMPONERTE: Team Coop kjørte offensivt og godt under prokermessrittet i Belgia søndag. Erlend Blikra (nummer tre fra venstre) tok en solid fjerdeplass til slutt. Foto: Frode Kjemhus.

Blikra nære seier i prokermess

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 11.03.18 19:24

Del på    

Vant spurten om fjerdeplassen i Omloop Van Het Waalsland.

(procycling.no): Etter at Krister Hagen sikret Team Coop sammenlagtseieren i Istrian Spring Trophy, skulle den andre halvdelen av laget konkurrere i det belgiske prokermesset Omloop Van Het Waalsand.

Coop hadde tre ryttere foran i et brudd som så ut til å kjempe om seieren. Dette var Louis Bendixen, Jon Anders Bekken og Gustav Höög, kjent fra sterk kjøring i bruddet i U23-VM i fjor.

Tre ryttere kom seg avgårde fra den gruppen, og etter det støtet Erlend Blikra seg opp til bruddet. Etter at Blikra kom seg opp, gjorde Coop det de kunne for å tette luken. Dessverre klarte de ikke det, og Blikra måtte spurte om fjerdeplassen. Den spurten vant talentet.

– I finalen havnet jeg Anton (Tunset) og Joakim (Kjemhus) i et bakbrudd på 20 ryttere. Her ble det mye støting, og jeg kjørte meg opp til gruppen med Louis. Ut på siste runde ofret Louis seg for meg og vi klarte akkurat ikke å ta igjen de tre som hadde gått før jeg kom opp til gruppen med Louis. Jeg tok spurten,og det var ikke mange meterne det var snakk om før vi hadde vunnet i dag, sier Blikra i en pressemelding fra Coop.

Blikra har lenge vært regnet som et av Norges største sykkeltalent, men har slitt med sykdom og skader de siste årene. Nå viser derimot 97-modellen lovende takter foran en innholdsrik 2018-sesong.

Tagget med: ,

Les også disse