NYE DRAKTER: I forbindelse med Tour de Yorkshire ble Team Ineos sine nye drakter presentert. FOTO: Team Ineos

Fra blått til rødt for Team Ineos

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 1.05.19 12:29

Del på    

Presenterte sine nye drakter.

(procycling.no): Fra og med i dag har Ineos tatt over som offisiel sponsor av Team Sky, og laget har entret sin eksistens som Team Ineos.

Det britiske laget holdt en pressekonferanse i forkant av Tour de Yorkshire onsdag, hvor lagets nye drakter også ble presentert.

De nye draktene er forholdsvis like de gamle, men den karakteristiske blåfargen er nå byttet ut med rødt. Drakten er fremdeles hovedsakelig svart, men går gradvis over til rødt fra brystet og opp.

– Dette er en viktig dag for laget, for fansen og sykkelsporten generelt. Vi er utrolig spent på fremtiden med Ineos ved roret, sa lagets sjef, Dave Brailsford.

Kontroverser

Inoes-eier Jim Ratcliffe var også tilstede på presentasjonen og duoen ble utfordret på utfordret på flere ting fra pressen.

Team Sky syklet fjorårets Tour de France med en stor spekkhogger på ryggen og med emneknaggen #passonplastic, for å spre bevissthet rundt plastforurensning, og lovet å kutte ut all bruk av engangsplastikk innen 2020.

Samtidig er Ineos en av verdens største produsenter av plastikk.

– Vi gir ikke opp på vår engangsplastikk-ambisjon. Mens Sky spredte bevissthet, så er Jim og folkene hans de som kan gjøre noe med det. Hvis noe er det et steg i riktig retning, sa Brailsford.

– Dette handler om sykling, heller enn plastikk og fracking. Veldig kort så gjør vi mye for å forbedre teknologien for å forbedre resirkulering av plastikk. Det er en vitenskap i å løse det problemet. Plastikk er essensielt i det moderne liv. Hvis du er på sykehuset og får dryp så er det plastikk. Maten din er pakket i plastikk, så den ikke blir dårlig. Plastikk har en verdi i livet vårt, men [Ineos] kaster det ikke i havet. 90 prosent av problemet er at folk kaster det i havet, men vi gjør ikke det.

Det er ventet å bli demonstrasjoner mot Ineos under Tour de Yorkshire, grunnet deres fracking-operasjoner. Det skal være trykt opp 15.000 masker med bilde av Ratcliffe med djevelhorn, som demonstrantene skal ikle seg.

Tagget med: , , , ,

Les også disse