SKIFTER LAG: Tiesj Benoot drar fra Lotto Soudal. Foto: Tim de Waele/Getty Images

Benoot klar for Sunweb

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 14.08.19 12:20

Del på    

Forlater Lotto-systemet for første gang siden han ble senior.

(procycling.no): Etter å ha tilbragt hele seniorkarrieren i Lotto Soudal, først i utviklingslaget fra 2013 og så i profflaget siden høsten 2014, vil Tiesj Benoot kjøre for Sunweb de to neste sesongene.

Belgieren imponerte en hel sykkelverden da han allerede i sin første fulle proffsesong ble nummer fem i Flandern rundt 21 år gammel. Det er i éndagsklassikerne Benoot primært sett har hevdet seg, selv om han også har gode klatreegenskaper, som 20. plassen sammenlagt fra Tour de France i 2017 viser.

Belgieren har vekslet litt mellom hvilke av vårklassikerne han har satset på, fra brosteinsklassikerne til Ardernnerklassikerne, men det er i Flandern han har sine beste resultater med tre plasseringer blant de ti beste i Flandern rundt.

Hans eneste seier i karrieren tok han da vant Strade Bianche i 2018.

– Jeg så etter et lag med profesjonell og vitenskaplig tilnærming hvor jeg kunne ta de neste stegene i karrieren min. Derfor valgte jeg Team Sunweb, sier Benoot i en pressemelding.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Blir en del av en sterk klassikergruppe

I Sunweb har de allerede gode klassikerryttere som Søren Kragh Andersen, Michael Matthews, Nikias Arndt og Cees Bol. Jasha Sütterlin har også varslet at han vil satse mer på brosteinsklassikerne etter at hans overgang til Sunweb ble klar forrige uke.

– Jeg ser frem til å bli en del av en sterk klassikergruppe, hvor jeg tror jeg kan oppnå noen strålende resultater de kommende årene. Mitt største mål er å utvikle og vokse videre som rytter og i tur konvertere det til resultater med laget, sier belgieren.

Benoot er en rytter Sunweb har fulgt lenge, sier trener Marc Reef. 

– I tillegg til at han gir mer styrke til klassikerlaget ved siden av ryttere som Michael Matthews og Søren Kragh Andersen, vil vi også prøve å få flere toppresultater i harde etapperitt, sier Reef om 25-åringen.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: , ,

Les også disse