IKKE IGJEN I ÅR:: Remco Evenepoel tok sin første store klassikerseier da han vant Clasica San Sebastian i 2019. Foto: David Ramos/Getty Images

Baskiske WorldTour-ritt kanselleres i 2020

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 29.04.20 17:10

Del på    

Tar ikke sjansen på å arrangere i 2020.

(procycling.no): Organisasjonen bak de to WorldTour-rittene Baskerland rundt og Clasica San Sebastian offentliggjorde torsdag at begge arrangementene vil bli kansellert i 2020.

Det baskiske etapperittet ble først utsatt, og muligheten var der for å få en plass på kalenderen i august. Men med stadige forlengelser av arrangement-forbud i ulike europeiske land helt ut august ville det vært en stor sjanse å ta.

–Det smerter oss å formidle nyhetene etter at vi har kjempet så hardt for å holde oss på kalenderen, sier president i rittarangør OCETA, Julián Eraso, ifølge Cyclingnews.

– Etter annonseringen av utsettelsen av Baskerland rundt, så kontaktet vi UCI direkte. Det kunne ha blitt arrangert i den første uken av august med Clasica San Sebastian muligens på søndagen i den uka. Men vi tror ikke det er den rette tiden for å organisere et stort arrangement med tanke på alt som skjer nå, fortsetter Eraso.

Spania er blant landene i verden som er hardest rammet av covid-19-viruset. Over 23 000 mennesker har mistet livet og isolasjons-tiltakene har dermed blitt strengere enn i mange andre land. Ryttere har ikke fått trene utendørs og først nå har portforbudet blitt redusert noe for enkelte borgere.

– Vi føler ikke at nå er den rette tiden for å spørre byråd og andre institusjoner om hjelp. Det er på tide å gi tilbake til samfunnet noe av det vi har fått i så mange år. Vi foretrekker at pengene som er satt av til rittet heller investeres i å få ting tilbake til normalen og til å redde liv, konstaterer rittpresidenten.

Tagget med: , , , ,

Les også disse