TRAKK I TRØYA: Javier Moreno tok godt tak i sykkeltrøya til Diego Rosa, og dro Sky-syklisten bakover. Senere dyttet han også italieneren slik at han endte opp med å velte. FOTO: Skjermdump fra Eurosport Norge

Bahrain Merida om egen rytters handling: – Ikke akseptabelt

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 10.05.17 09:06

Del på    

Stiller seg bak avgjørelsen om å kaste ut Javier Moreno.

(procycling.no): Det ble en dramatisk avslutning på den fjerde etappen av Giro d’Italia. Først og fremst på grunn av flere velt, og sammenlagtfavoritter i trøbbel.

Men også fordi Diego Rosa ble dyttet av Javier Moreno, og endte opp med å velte midt blant tilskuerne langs løypa. Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) svarte litt senere på kvelden med å sende Bahrain Merida ut av rittet.

Les også: Raseriutbrudd ved foten av Etna

Laget skriver i en pressemelding at de støtter og respekterer avgjørelsen fra UCI. Samtidig sender de en uforbeholden unnskyldning til Team Sky:

– Dette var en uheldig situasjon som oppsto i en opphetet fase av etappen. Det Javier (Moreno) gjorde er uansett ikke akseptabelt. På vegne av Bahrain Merida beklager vi overfor alle involverte, sier generalmanager Brent Copeland.

Hendelsen fant sted da Team Sky flyttet laget sitt fram på venstresiden av feltet i forkant av den avsluttende klatringen opp vulkanen.

– Rosa ønsket å ta hjulet til lagkameraten foran meg. Da han innså at jeg ikke ville gi ifra meg posisjonen, provoserte han meg og jeg reagerte med å dytte til ham. Dessverre gjorde det at han endte opp med å velte. Jeg ønsker å si unnskyld for reaksjonen min, og understreke at min intensjon ikke var at han skulle krasje. Jeg beklager til ham og Team Sky, i tillegg til mine lagkamerater og sponsorer, klargjør Javier Moreno.

Tagget med: , , ,

Les også disse