TOUREN, GIROEN, TOUREN: Fabio Aru skal klargjøre seg for nok et Giro d'Italia i mai. De to andre på dette bildet skal til Tour de France. FOTO: UAE Team Emirates

Aru melder sin ankomst til Giro d’Italia

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 17.01.19 13:50

Del på    

(procycling.no): Tom Dumoulin, Egan Bernal, Rafal Majka, Simon Yates, Primoz Roglic, Vincenzo Nibali, Miguel Angel Lopez, Bob Jungels, Bauke Mollema, Mikel Landa og Ilnur Zakarin. Lista over sammenlagtryttere som tar turen innom giro i mai måned, er allerede lang.

Torsdag med UAE Team Emirates at også Fabio Aru melder seg på i masseslagsmålet om La Maglia Rosa. 28-åringen mislyktes totalt under fjorårets utgave av rittet, da han fra en håpløs plassering valgte å stå av to dager før ankomsten i den italienske hovedstaden.

Siden sist har Aru fått inn Sergio Henao på laget, men kolombianeren sikter mot Tour de France sammen med Dan Martin.

Mye fjell og mye tempo

Således var det ingen stor overraskelse at Knekten fra Sardinia på nytt prøver lykken i hjemlandet.

– Ideen om å stille til start i giroen gir meg alltid sterk motvasjon som klarter, og det blir mer følelser i det når jeg også kommer fra Italia. Du kan jo bare forestille deg ønsket mitt om få til noe under årets Corsa Rosa, en fornøyelse jeg ikke maktet å få til forrige sesong, sier Aru i en pressemelding.

Årets rute i giroen gir økte forventninger til klatrerne, men kanskje spesielt til tempospesialistene. Det er i hvert fall en god grunn til at Tom Dumoulin og Bob Jungels har meldt sin ankomst til rittet.

– Ruta inneholder mange tøffe fjell og bli balansert med alle kilometerne på temposykkelen. Vi kommer til å ankomme fysisk og teknisk forberedt, med at nødvendig informasjon for å løse rittet på best mulig vis, lover Aru.

Veien fram til giroen ser for øvrig slik ut:

31. januar-3. februar: Mallorca Challenge
20.-24. februar: Algarve rundt
25.-31. mars: Katalonia rundt
+ høydeopphold i Colorado i forkant av Giro d’Italia