(procycling.no): Dare Bikes Development Team heter nyskapingen, og det blir forklart som «et konkurransefellesskap som inviterer utvalgte ryttere fra klubbmiljøene til å kjøre internasjonale etapperitt».
Hovedfokus vil være på å utvikle ryttere med klatreferdigheter, og dermed vil satsingen lete opp ritt i Italia, Frankrike og Spania med tøffe etappeprofiler.
Jens Haugland i Uno-X varslet at satsingen skulle knytte til seg en leder, og nå er det klart at valget har falt på Max Emil Kørner. 27-åringen har bakgrunn fra Team Ringeriks-Kraft, men har vært å se i drakta til belgiske T. Palm-Pole Continental Wallon de siste årene.
Kørner: – Dette har skjedd fort
Alt før inneværende sesong var startet, hadde 27-åringen gitt uttrykk for at årets sesong ville bli hans siste. Avskjeden ble nok ekstra spesiell ettersom T. Palm-laget ikke lyktes med å finne en ny hovedsponsor, og til slutt måtte legge ned hele satsingen.
Kørner reiste på en ukeslang ferie med en kompis, og hadde ikke tråkket mange dager tilbake på norsk jord, før Haugland slo på tråden.
– Dette har skjedd fort. Det er ikke mange dagene siden Jens ringte, og i går var første gang jeg hadde møte med ham. Det er en mulighet man drømmer om, og man blir jo glad når man får jobbe i det systemet de har bygget opp, sier Kørner til procycling.no.
Han kommer trolig til å jobbe med talentene i Ringerike Sykkelklubb ved siden av innsatsen for Dare.
Avsluttet karrieren
1.2-rittet De Kustpijl i Knokke Heist ble hans siste opptreden i T. Palm-drakta. Han fullførte rittet og syklet inn til en 23.-plass, men var nesten ni minutter bak vinneren Timothy Stevens (Cibel-Cebon).
– Sånn i ettertid, var det verdt det å reise ut og satse på et belgisk kontinentallag?
– Det var absolutt verdt det. Jeg ser på det som en veldig lærerik periode av livet mitt. Det blir litt mer intenst der nede når du kjører de løpene dere hele året, men ting nok er litt mer oppstykket i norske lag. Man lærer mye av å bo i et annet land og forholde seg til alle menneskene rundt deg, sier han.
– Fikk du utviklet klatreferdighetene?
– Hahaha, jeg må nok innrømme at jeg ikke er noen utpreget klatrer selv. Jeg har syklet noen klatreritt, men det er ikke min spesialisering. Jeg har etter hvert opparbeidet meg mye generell erfaring etter årene som rytter både i Norge og Belgia.
– Hvordan ser du nå på å avslutte din egen, aktive karriere?
– Det blir en stor endring i livsstil i hvert fall, men det blir også godt å komme hjem til Norge etter tre år i Belgia. Jeg føler meg litt ferdig med 1.1-ritt og slike ting, så det blir ikke noe umiddelbart savn. Jeg ser fram til å gjøre noe annet, men jeg vil jo fortsatt holde meg innenfor sykkelsporten.
Skal rekruttere fra klubblagene
Kørner forteller at de nå vil gå igang med å rekruttere ryttere til 2019-stallen. Planen er nemlig at Dare Bikes Development Team skal ha en stamme på rundt 8-10 ryttere.
Dette fordi det er ønskelig å legge ut høydesamlinger i løpet av sesongen, og selvsagt de utvalgte klatrerittene laget skal konkurrere i.
Prosjektet skal ikke plukke ryttere fra kontinentalnivået, og vil også la rytterne konkurrere for sine respektive klubblag.
Du kan lese mer om planene til Dare Bikes Development Team her!