SKIFTER LAG: Etter elleve år i Movistar, skal Andrey Amador kjøre for Team Ineos de neste tre årene.

Bekreftet klar for Ineos: – Følte det var rett tid for å søke etter nye motivasjoner

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 12.02.20 12:32

Del på    

Andrey Amador har signert en treårskontrakt med det britiske laget.

(procycling.no): Tirsdag ble det kjent at Amador og Movistar var enige om å terminere kontrakten. I sommer meldte Movistar at Amador hadde forlenget kontrakten med laget, men utover høsten og vinteren har det blitt klart at 33-åringen fra Costa Rica ønsket å forlate laget til fordel for Team Ineos.

En sentralt element her har også vært at Amadors agent Giuseppe Acquadro har havnet i konflikt med lagsjef Eusebio Unzué, som foreløpig har endt med at Unzué har gjort det klart at han ikke ønsker å signere flere ryttere som er representert av den italienske agenten.

Etter tirsdagens terminering av kontrakten, var det ingen stor overraskelse da Amador ble bekreftet klar som Ineos-rytter onsdag formiddag. 

– Hvem ville ikke vært begeistret for å signere med Team Ineos? Jeg er veldig glad for å være en del av dette strålende laget. Jeg har vært i Movistar hele karrieren og jeg skylder dem mye, men jeg følte at dette var det rette tidspunktet for å søke nye motivasjoner. Dette er en ny utfordring og jeg vil gi alt for laget, sier han i en pressemelding.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Gjenforent med Carapaz

Amador har syklet for Movistar, da under navnet Caisse d’Epargne, siden 2009. Han har vist seg som en strålende allrounder gjennom karrieren, men det er spesielt kjøringen hans i etapperittene som har vist igjen, både som hjelperytter og kjørende for egne resultater.

I Giro d’Italia i 2015 endte han helt oppe på en fjerdeplass, og det er nok gode sjanser for at han også i år blir å se i det italienske treukersrittet. Der skal fjorårsvinner Richard Carapaz kjøre som kaptein for Ineos. I likhet med Amador, syklet også Carapaz for Movistar i fjor, og Amador var en viktig del av laget som hjalp Carapaz til seiren.

Amador debuterer for Team Ineos i UAE Tour (23.-29. februar), hvor også Chris Froome gjør comeback etter skrekkvelten i fjorårets Critérium du Dauphiné. 

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: ,

Les også disse