SOLO: Idar Andersen kom alene til mål under NM U23 søndag. FOTO: procycling.no

Tips meg @espenjlee

Publisert 1.09.19 15:55

Del på

Gauldal CK-rytteren kom alene til mål.

(procycling.no): Idar Andersen (Gauldal CK/Uno-X) er den nye norgesmesteren i U23-klassen etter et hurtig og innholdsrik ritt i Skiptvet.

Andreas Staune Mittet (Ringerike SK) kom i mål en håndfull sekunder bak og tok sølv, mens Erik Ysland (Gauldal CK) kapret bronsemedaljen.

Uno-X-rytteren Andersen angrep på den siste runden etter at lagkamerat Torjus Sleen hadde et langt solo forsøk. Andersen vant solo etter en angrepsmettet fellesstart der rytterne fra Uno-X-Norwegian Development satte sitt preg på utviklingen.

Fem runder à 31 kilometer og rundt 2000 høydemeter sto på menyen i søndagens U23-mesterskap. Med et snitt på 45 km/t på første runden fikk rittet en heseblesende start der omsider seks ryttere rev seg av gårde.

Torjus Sleen (Tønsberg CK), Sindre Kulset (Ringerike SK), Lars Saugstad (Ringerike SK), Sindre Midtsveen (Ringerike SK) Rasmus Westad (Lillehammer CK) og Mikkel Eide (Grenland SK) dannet bruddet som i stor grad skulle sette farge på rittet.

Ute på tredje runde vokste ledelsen til 3 minutter idet den regjerende mesteren Sleen gikk av sted på egenhånd. Som nærmeste forfølger jaktet Ringerikes Mathias Skretteberg 40 sekunder bak, mens feltet ute på fjerde runden kappet ned ledelsen til 50 sekunder.

Inne på siste og avgjørende runde ble Sleen kjørt inn av feltet hvor Uno-X svarte med å ta kontroll i front. Ny angrep gikk umiddelbart. Andersen befant seg alene i front da ti kilometer gjensto og så seg aldri tilbake.

Staune Mittet tok opp jakten på mannen i tet og var svært nære ved å hente Uno-X-rytteren. Ringerike-rytteren krysset målstreken få sekunder bak. 25 sekunder etter sørget Ysland for to Gauldal-ryttere på podiet med sin tredjeplass. Sondre Midtsveen (Ringerike SK) satt i samme gruppe og ble nummer fire.

Tagget med: , , ,