KJEMPET I TOPPEN: Men det var lite å gjøre med de nederlandske jentene for Susanne Andersen og Emilie Moberg. FOTO: Norges Cykleforbund

Andersen med god prestasjon i European Games

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 22.06.19 15:20

Del på    

Nederland dominerte slik de ville.

(procycling.no): I hviterussiske Minsk er European Games (som den europeiske olympiske komité står bak), allerede godt igang. På den andre konkurransedagen skulle Emilie Moberg og Susanne Andersen i aksjon på landeveien.

Nederland var i forkant giga-favoritter med Marianne Vos, Anna Van der Breggen, Chantal Blaak, Amy Pieters og spurtstjernen Lorena Wiebes på startstreken. Norge hadde likevel med en duo med håp om en topplassering, og kanskje medalje, dersom alt skulle klaffe.

Løypa var nemlig så godt som pladdeflat i sentrum av den hviterussiske millionbyen. Rittet ble da også relativt kontrollert. Hannah Ludwig (Tyskland), Hanna Tserak (Hviterussland) og Omer Shapira (Israel) satte litt press på ved å gå i brudd.

Hentet inn bruddet

Nederlenderne tok kontroll om feltet og bidro til å holde avstanden nede på et behagelig nivå. Med 35 kilometer igjen var det 1:30 opp. Ved 10 kilometer var avstanden nede i halvminuttet, og noen kilometer senere var det hele samlet igjen.

Les vår opptakt til European Games her!

Det var noen små kneiker på den sentrumsnære runden og Anna Van der Breggen la presset over på andre nasjoner ved å angripe der. Hun fikk følge av de italienske jentene Elisa Balsamo og Letizia Paternoster. Gruppa som til slutt inneholdt fem ryttere, ble hentet inn med litt over én kilometer igjen til mål.

Deretter tok Nederland kontroll igjen for å kjøre for Wiebes i den ventende spurten i et kraftig redusert felt. 20-åringen som sykler for Parkhotel Valkenburg til daglig, sviktet ikke og hentet hjem en overlegen seier med lagvenninnen Vos jublende bak seg over streken.

Andersen inn til 6.-plass

32 år gamle Vos tok andreplassen selv, mens Tatsiana Sharakova sikret bronse for vertsnasjonen. Alice Barnes ble fire og Elisa Balsamo fem, før Susanne Andersen syklet inn til 6.-plass. Moberg kom inn med gruppa to, rett bak Andersens gruppe.

Det norske laget kan dermed vende kursen mot Sykkel-NM med en god plassering i godt selskap fra mesterskapet i Hviterussland. Fellesstarten ble for øvrig avgjort i et sterkt redusert felt som ikke inneholdt stort mer en 15 ryttere mot slutten.

Søndag skal guttene i aksjon. De sykler totalt 18 mil i samme løype og Norge er representert ved August Jensen og Sondre Holst Enger.

– Sterkt anbefalt ikke å sykle i sentrum

Tagget med: , , , ,

Les også disse