IMPONERTE: Andersen i toppen av svensk WorldTour-ritt. FOTO: Team Hitec Products.

Andersen med toppresultat i WorldTour-ritt

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 13.08.17 13:27

Del på    

Finsk seier da 19-åringen overlevde i front.

(procycling.no): Susanne Andersen (Hitec Products) satt med i en kraftig redusert frontgruppe da Lotta Lepistö (Cervelo) gikk til topps i den tolvte utgaven av Crescent Vårgåda søndag, det svenske endagsrittet som innleder høstsesongen for damenes WorldTour.

Nykronet europamester Marianne Vos (WM3) ble nummer to og Leah Kirchmann (Sunweb) tre, mens Andersen spurtet inn til en meget solid 12.plass etter 152 hardkjørte kilometer.

Angrepene haglet på de siste rundene i Vårgåda, og den olympiske mesteren Anna Van Der Breggen (Boels-Dolmans) så ut til å rykke ifra like før siste kilometer. Men feltet samlet seg og 19-åringen Andersen satt fortsatt på bakhjulet til Chloe Hosking (Ale Cipollini) inn i siste sving.

Der tapte Stavanger-rytteren flere plasseringer gjennom den ytre linjen inn mot oppløpet. Mens Hosking spurtet inn til en sjetteplass, endte altså Andersen like utenfor topp ti.

Den talentfulle neoproffen kunne likevel innkassere sine første WorldTour-poeng etter det som var en imponerende oppvisning, side om side med flere av rytterne i verdenseliten.

Sterkt brudd

Rittet hadde en hektisk og rask åpning. En meget solid og stor gruppe rev seg løs tidlig. Flere av de store lagene var representer i 11-mannsgruppen som besto av Giorgia Bronzini (Wiggle), Chantal Blaak (Boels-Dolmans), Moniek Tenniglio (WM3), Lisa Klein (Cervelo), Amanda Spratt (Orica), Sabrina Stultiens (Team Sunweb), Alexis Ryan (Canyon SRAM), Romy Kasper (Alé Cipollini), Kim de Baat (Lensworld – Kuota), Alexandra Nessmar (Sverige) og Grace Brown (Australia).

Hitec Products sov imidlertid i timen og hadde ingen ryttere med. Simona Frapporti gikk av gårde i et mellombrudd som ikke klarte å tette luken frem.

Frontgruppen samarbeidet godt og opparbeidet seg en tre minutters ledelse etter å ha kjørt det første av totalt fire grusparti ved 56 kilometer.

Hovedfeltet ble anført av FDJ, som i likhet med Hitec, ikke hadde noen ryttere i bruddet. Det franske laget ble etter hvert assistert av Orica-Scott som brakte avstanden ned til 30 sekunder før de fem avsluttende rundene à elleve kilometer i Vårgåda.

Den høye farten i hovedfeltet fremprovoserte en utskillelse i front, der en raffinert ledergruppe med Blaak, Bronzini, Spratt, Stultiens og Ryan seilte av gårde i tet. Men denne konstellasjonen samarbeidet ikke godt nok til å fortjene livets rett, og inne på den tredje runden var rittet samlet igjen med et 40-rytter stort felt i front, hvor Andersen og Nina Kessler representerte Hitec Products.

Inne på de siste 20 kilometer gikk angrepene i strie strømmer. Ingen skulle imidlertid klare å rykke i fra. En rekke mislykkete forsøk banet vei for en massespurt i det svenske WorldTour-rittet.

Tagget med: ,

Les også disse