HJELPERYTTER ANDERSEN: Selv om hun er på hjemmebane i Norge, betyr ikke det at Susanne Andersen blir kaptein for Sunweb. Foto: Simon Zetlitz Nessler

Andersen klar for å hjelpe laget i Ladies Tour

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 22.08.19 09:39

Del på    

– Vi har veldig gode sjanser til å gjøre det bra.

HALDEN (procycling.no): Med en stemme som lignet mer på en tenåringsgutt i stemmeskiftet, var det tydelig at oppkjøringen inn mot Ladies Tour of Norway ikke hadde vært ideell for Susanne Andersen.

– Dessverre har jeg vært syk en del dager før jeg kom her. Siden mandag forrige uke har jeg egentlig kun hatt én ordentlig økt, og det var et ritt. Jeg er spent på hvordan det vil føles i morgen, men jeg satser på at jeg bare trenger en god gjennomkjøring og at jeg vil føle meg bedre på de neste etappene, sier hun til procycling.no

Det rittet var Flanders Ladies Classic – Sofie De Vuyst, hvor hun ble nummer fire etter at nevnte De Vuyst og vinneren Julie Van De Velde holdt unna for feltet. Lonneke Uneken (Hitec Products-Birk Sport) vant spurten i feltet. 

– Jeg skulle egentlig tatt den spurten greit, men jeg åpnet litt sent, så målstreken kom for tidlig. Det var en grei gjennomkjøring. Jeg trengte ikke å kjøre for hardt i rittet, så det var helt passelig etter at jeg nettopp hadde vært syk.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Klar for et offensivt ritt

Uavhengig av sykdom ville nok Andersen uansett ikke vært rytteren Sunweb satset på i det norske etapperittet. Med seg til Norge har de også spurtstjernen Coryn Rivera, Leah Kirchmann, Franziska Koch, Juliette Labous og Floortje Mackaij.

Les også: Moberg er blitt lovet egne sjanser i Ladies Tour

– Vi kommer med et veldig sterkt lag, jeg vil nesten tørre å påstå at vi har det sterkeste laget her. Vi har veldig gode sjanser til å gjøre det bra. Jeg vil være hjelperytter de neste dagene. Jeg vil kjøre opptrekk for spurter og inn i viktige partier. Selv om jeg er hjelperytter, så har jeg i hvert fall en viktig rolle og jeg tror vi kan gjøre det veldig bra her. De andre jentene viste veldig god form i Sverige.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Da ble laget nummer tre på lagtempoen i Vårgårda. På fellesstarten ble Kirchmann deres beste på tiendeplass, men de markerte seg gjennom hele rittet med offensiv kjøring. Det kan det bli mer av i Østfold og Vestfold. 

– Vi har lyst til å kjøre et offensivt ritt og den viktigste etappen for sammendraget kommer først på den tredje etappen. Det er muligheter for å lage det spennende før det og vi er åpne for alt. Ser vi muligheten, så tar vi den.

SOLSKINN: Kulturminister Trine Skei Grande, Birgitte Ravndal, Susanne Andersen og Emilie Moberg før lagpresentasjonen i Halden onsdag kveld. Foto: Simon Zetlitz Nessler, procycling.no.

Føler seg ganske sikker på at hun blir værende

21 år gamle Andersen signerte en ettårskontrakt med Sunweb i fjor. Dermed er hun også på utgående kontrakt, men hun føler seg sikker på at hun også neste år blir å se i Sunweb.

– Vi holder på å snakke om neste år. Jeg har ikke signert noe enda, men det er ganske sikkert at jeg vil bli.

– Selvfølgelig ønsker man alltids at man hadde fått flere egne sjanser, men utviklingen min har vært veldig bra. Jeg trives veldig godt med treneren, jentene og generelt på laget. Jeg er veldig fornøyd, sier hun om sin første sesong med Sunweb så langt.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: , ,

Les også disse