Prøv Procycling Pluss idag

UTENFOR: Sven Erik Bystrøm forlot ØsterHus Ridley til fordel for Katjusja i sommer. Nå sier sportsdirektør Roy Hegreberg at Stavanger-laget aldri har sett bedre ut. Foto: Kjetil R. Anda / procycling.no

Aldri har ØsterHus Ridley vært bedre

Kjetil Rakkenes Anda
Tips meg @KjetilAnda

Publisert 7.12.14 18:46

Del på    

…og det uten Sven Erik Bystrøm.

Selv etter at Sven Erik Bystrøm har forlatt ØsterHus Ridley, mener sportsdirektør Roy Hegreberg at laget aldri har sett bedre ut foran en sesong.

– Vi tok et stort steg gjennom 2014, og alt peker oppover nå. Vi har tidenes sterkeste tropp i laget, sier en ambisiøs Hegreberg til procycling.no.

– Selv uten Sven Erik?

– Ja. Hvis du ser resultatene under ett i år var Sven Erik bra, men det var også de andre på laget.

Solide comeback
Med seg foran 2015-sesongen har Sandnes-laget blant annet fått den ene av Hoelgaard-brødrene, Markus. Bror Daniel gikk til rival Team Joker.

– Markus er et stort tilskudd og det knyttes store forventninger til ham. I tillegg har vi fått Kristian Dyrnes tilbake – en rytter som viste svært lovende takter før sesongen i fjor.

Dyrnes krasjet stygt under et ritt i Portugal tidlig i sesongen, og fikk resten av året ødelagt som følge av skadene han pådro seg.

Samtidig har Hegreberg stor tillit til resten av troppen.

– Krister Hagen og August Jensen gjorde en fantastisk jobb i år, og jeg håper de fortsetter utviklingen. Oscar Landa og Tormod Hausken Jacobsen tok store steg i løpet av høsten, og jeg forventer enda mer av dem. Håvard Blikra er alltid stabil, og det samme gjelder Fredrik Strand Galta. Når sistnevnte er god, er han sykt god, roser Hegreberg.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

KLATREKONGE: August Jensen hadde en solid sesong i 2014, og gikk blant annet helt til topps i klatrekonkurransen i Arctic Race. Likevel mener han at han ikke vil bli noen ren klatrer. Foto: Kjetil R. Anda / procycling.no

KLATREKONGE: August Jensen hadde en solid sesong i 2014, og gikk blant annet helt til topps i klatrekonkurransen i Arctic Race. Likevel mener han at han ikke vil bli noen ren klatrer. Foto: Kjetil R. Anda / procycling.no

Lover bedring
På tampen av 2014-sesongen kom blant annet August Jensen som en rakett i internasjonal sykkelsport. Bodøværingen herjet til tider under blant annet Arctic Race, og tok til slutt klatretrøya i etapperittet. Bare uken før vant han samme trøye i et fransk ritt.

– Jeg tar med meg de positive tingene fra 2014, men det er fortsatt mye jeg må rette på. Kanskje bør jeg være mer selektiv i rittene og spare meg til slutten for å kjøre inn seire. Det er UCI-poeng som gjelder, sier Jensen til procycling.no.

At lagets antatte bestemann har blitt proff, bruker Jensen som motivasjon.

– At Sven Erik (Bystrøm) er blitt proff i Katjusja er bare et eksempel på at veien ikke er uoppnåelig. Vi savner ikke Sven Erik resultatmessig, sier han.

Juletrening for egen regning
Sammen med Fredrik Strand Galta, Håvard Blikra, Magnus Børresen og Krister Hagen, har Jensen reist til Spania. Gruppen betaler av egen lomme for å få snøfrie veier under dekkene.

– Det er helt nødvendig å få de ekstra milene i beina. Det viser bare hva som bor i disse gutta, sier Hegreberg.

I midten av januar samles hele laget i sin helhet i Alicante for å forberede seg til 2015-sesongen. Før den tid lover Roy Hegreberg flere overraskelser.

– Vi har gjort en god jobb i høst med tanke å økonomi, ledelse og ryttere. Flere gode nyheter kommer, lover han.