ET STEG NED: Andre Greipel sykler for franske Fortuneo i 2019. FOTO: EPA/DAN PELED

– Alder er bare et tall

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 3.12.18 18:31

Del på    

Greipel vil motbevise skeptikerne med Fortuneo-Samsic.

(procycling.no): En aldri så liten æra kom omsider til ende i løpet av dette overgangsvinudet, da André Greipel pakket snippesken hos Lotto Soudal og meldte overgang til Fortuneo-Samsic. 

Etter hele ti sesonger med det tradisjonsrike, belgiske storlaget banet tyskeren vei for yngre krefter ved å signere kontrakt med det franske laget på et nivå under. 

For mens Lotto Soudal sikret seg signaturen til den lynraske og fremadstormende Caleb Ewan, skal 36-åringen fra Rostock nå motbevise skeptikere og slå tilbake, forhåpentligvis i en Grand Tour, der han ikke har vunnet en etappe siden Giro d’Italia 2017.

– Fortuneo-Samsic er ikke et lite lag. At det er et prokontinentallag, betyr ikke så mye for min del, sier Greipel i et intervju med den franske avisen Le Télégramme. 

– Jeg har til hensikt å delta i store ritt fortsatt. Jeg skal også sykle mindre ritt, men ser ikke på det som noe problem, sier tyskeren med hele elleve etappeseire i Tour de France, sju i Giro d’Italia og fire i Vuelta a España.

To år til

Fortuneo-Samsic, som i 2019 skal sykle under navnet Arkea-Samsic, er tidligere kjent som Bretagne Seche, og har fått wildcard-invitiasjon til Tour de France hvert år siden 2013 – og har i tillegg til Greipel franskmannen Warren Barguil som sin store stjerne. 

– Alder er bare et tall. Klart det er mange talentfulle og unge spurtere som kommer frem i rampelyset. De er veldig raske, som for eksempel (Elia) Viviani og Ewan. Også har man en eldre generasjon også, som ennå henger med, sier Greipel før sin 14. sesong som proff.

Greipel som har signert en to år lang kontrakt med Arkea-Samsic, bokførte seg med åtte seire i 2018 – blant annet to i WorldTour-rittet Tour Down Under. Tyskeren krasjet og brakk kragebeinet i Milano-Sanremo, men var tilbake på seierssporet allerede i mai i forbindelse med 4 Jours de Dunkerque og Baloise Belgium Tour. 

Greipel kjempet seg gjennom Tour de Suisse og sikret seg en startplass til Tour de France. Der klarte han imidlertid ikke å hamle opp med de aller raskeste, fikk en tredjeplass som beste notering på den fjerde etappen, før han måtte bryte den 12. etappen til Alpe d’Huez.

– Personlig er jeg motivert fortsatt. Jeg går alltid inn for å satse 100 prosent i det jeg gjør. Lysten til å hoppe på sykkelen min for å trene er alltid til stedet. Det er dagen den lysten forsvinner at jeg faktisk legger opp.

Tagget med: , ,

Les også disse