SAMMEN I QUICKSTEP: Julian Alaphilippes fettes, Franck, er ansatt som trener i Quick-Step. FOTO: Tim de Waele/Getty Images

Alaphilippes fetter ny trener i Quick-Step

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 18.10.19 15:19

Del på    

Slutter seg til storlaget etter kontroversiell dopingsak.

(procycling.no): Etter nok en sesong med over 50 triumfer søker Deceuninck – Quick-Step å styrke støtteapparatet rundt sine ryttere ved å hyre inn to nye trenere. Foran sesongen 2020 ansettes Vasilis Anastopoulos og Franck Alaphilippe i det belgiske WorldTour-laget.

Anastopoulos og Alaphilippe slutter seg til et trenerteam allerede bestående av Tom Steels og Koen Pelgrim. Grekeren Anastopoulos er et kjent navn for mange. Den tidligere topprytteren er kanskje bedre kjent som Hellas sin aller første proff, og for sin utrolige rekke med 17 nasjonale mesterskapsgull. Anastopoulos har etter sin aktive karriere studert idrettsvitenskap i fire år, vært trener for det greske landslaget og fungert som leder i SEG Racing Academy.

– Det er en stor ære å bli del av det beste laget i verden. Jeg gleder meg til å hjelpe laget til å oppnå målene sine, fortsette å vinne og ta del i Wolfpack-ånden, sier Anastopoulos i en pressemelding.

Kontroversiell

Franck Alaphilippe er fetteren til den mer kjente Julian Alaphilippe, lagets vinner av Milano-Sanremo. Franck har en bakgrunn som aktiv rytter på nasjonalt nivå i Frankrike, før han i begynnelsen av 20-årene gikk over i trenerrollen. Han har trent sin fetter, i tillegg til en rekke mannlige og kvinnelige franske ryttere.

– Jeg skal jobbe hardt for at laget skal forbli det beste i verden og vinne de vakreste rittene. Min drøm er å hjelpe en rytter til å bli verdensmester, sier Alaphilippe.

Franck Alaphilippe kom i medienes søkelys i slutten av september. Da kunne den franske sportsavisen L’Equipe avsløre at den franske rytteren Marion Sicot hadde testet positiv for EPO. På tidspunktet av den positive prøven var det nettopp Franck som var Sicots trener. Rytteren mente at den positive EPO-prøven skyldtes hennes månedlige menstrasjon.

Nysigneringer

Deceuninck – Quick-Steps eier og sjef, Patrick Lefevere, har i tillegg til to nye trenere, allerede annonsert flere nysigneringer før den kommende sesongen. Mattia Cattaneo kommer fra Androni Giocattoli – Sidermec, Bert Van Lerberghe hentes fra Cofidis Solutions Crédits og Davide Ballerini er på vei inn fra Astana Pro Team.

I tillegg har det belgiske laget sikret seg Stijn Steels fra Roompot – Charles,  Andrea Bagioli fra Team Colpack, Jannik Steimle fra Team Vorarlberg Santic og João Almeida fra Hagens Berman Axeon. Laget tok 66 triumfer i 2019, og Lefevere sikter ikke noe lavere i 2020.

– Vi har et fantastisk trenerapprat, noe som gjenspeiles i resultatene våre de siste sesongene. Men for å holde oss i toppen og konkurrere med de beste, må vil utvikle og forbedre oss hele tiden. Både Franck og Vasilis har bevist at de kan forbedre ryttere og få de beste ut av dem i de viktigste rittene. Vå ser frem til å jobbe med dem, sier Lefevere.

Tagget med: , , , ,

Les også disse